luxaflex_shutters_wit20220202115733.webp

Shutters - Chique raamdecoratie voor overal en altijd!

Wie van shutters houdt, is stijlbewust! Deze raamdecoratie wordt geliefd om zijn design. En het mooiste is, hij beperkt zich niet tot één soort stijl. Een ‘allemansvriend’ willen we het niet noemen… Een ‘hogere segment’ keuze wel. 

Gevallen voor de shutter look?

We adviseren je graag persoonlijk in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat zijn shutters? Shutters, de bekende (vaste) luiken aan de binnenkant van je woning, geven elke woning een luxe uitstraling. Hoe komt dat eigenlijk? Waarom zijn shutters zo in trek? Dat heeft alles te maken met hun voordelen ten opzichte van hun goedkopere ‘broertje’ jaloezieën. 

Hoe werkt een shutter?
Shutters worden vast, op maat gemonteerd in het raam. Elk raam, wel te verstaan. Van dakraam tot rond raam, en jazeker, zelfs ook voor de badkamer. Doordat ze een vast onderdeel zijn van de woning, ontstaat een enorme synergie met de overige design elementen. 

De luiken klappen naar binnen toe open - als je dat wil - maar kunnen ook volledig dicht. In gesloten stand kun je de horizontale lamellen bewegen om de lichtinval te regelen. 

Welke kleur shutters?
Door de kleur perfect aan te laten sluiten bij je inrichting, doe je daar nog een schepje bovenop. Zwarte shutters zijn bijvoorbeeld zeer in trek in robuuste-, klassieke- en donker-industriële interieurs. Witte daarentegen, doen het fantastisch in basic-, nihilistische-, wit-industriële- en Scandinavische woonstijlen. Bruine, versmelten weer moeiteloos in etnische-, Oosterse- en vintage stijlen. 

Dit zijn de meest gekozen ‘standaard’ kleuren. Wat je tegenwoordig echter steeds vaker ziet, is dat men binnenkomt met een bepaald kleurnummer, en precies die kleur wil matchen. Die eerder genoemde ‘versmelting en synergie’ bereikt op die manier het toppunt van wat haalbaar is met raamdecoratie. 

Wat zijn goede shutters? 
We willen niet oneerbiedig zijn, maar je kunt gerust prijsbewust ‘shutters shoppen’; we bijvoorbeeld van Decokay Design. Een fabrikant die shutters produceert, en deze op maat installeert (dat is meestal het geval) zal altijd een goede kwaliteit garanderen. Het is tenslotte geen raambekleding die je elke paar jaar vervangt. Je mag dan ook een lange levensduur verwachten van dit product. 

*Ga je voor de doe-het-zelf-shutters, dan is het wel even opletten geblazen. Verschillen als ‘verborgen scharnieren’ en ‘opdekscharnieren’ kunnen de kwaliteit negatief beïnvloeden, net als de houtkwaliteit. (We laten je handyman skills buiten beschouwing… Misschien ben jij een echte vakman - maar ieder zijn vak zogezegd.) Goede shutters, worden dus op maat geleverd én geïnstalleerd.

Waarom kiezen voor shutters? 
Wie voor shutters ‘op stand’ gaat, wil niet alleen eenheid en design uitstralen. Gebruiksgemak staat voorop. Je kunt ze helemaal openzetten voor maximaal licht, het zachtjes filteren en de inkijk regelen, of ze helemaal afsluiten en blinderen. 
Wat je ermee doet, heeft overigens ook invloed op je klimaat binnenshuis. Van isolatie tot  zonwering. Kijk dus zeker ook naar de overige eisen die je graag wil stellen aan raambekleding. Veel functies worden in één klap vervuld met shutters. 

De voordelen van shutters zijn dus eindeloos:

  • Je kunt ermee verduisteren (wederom; mits goed geïnstalleerd). 
  • Ze gaan een leven lang mee. 
  • Ze isoleren tegen kou en warmte en houden de zon buiten.
  • Het is zeer chique raamdecoratie.
  • Shutters passen in elke woonstijl.
  • Je kunt shutters goed combineren met andere raambekleding.

Deel dit artikel

Gevallen voor de shutter look?

We adviseren je graag persoonlijk in de winkel!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay