STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Het laminaat van tegenwoordig versus dat van vroeger, verhoudt zich als water tot wijn. Het ‘neppe’ imago van laminaat doet de kunstige imitatie van ‘echt’ tekort! Wie kiest voor laminaat zal regelmatig verraste reacties van vrienden krijgen.

Laminaat is de ware kameleon op je vloer!
Wat is laminaat? Laminaat is een indrukwekkende gedaanteverwisselaar. Laminaat kan net echt hout of parket lijken, maar kan tegenwoordig net zo goed een overtuigende betonlook- of stenen uiterlijk hebben. Dit wordt nog versterkt door de verschillende legvormen, die aansluiten op het uiterlijk. (Tegels, extra brede en lange planken, of visgraat.)

Nieuwe technologieën laminaat
Laminaat lijkt al lang niet meer op laminaat. Een kijkje in een goede showrooms is het enige dat je nodig hebt om overtuigd te raken. Waar zit hem dat in?
- Er wordt gebruik gemaakt van een matte afwerking (die tevens anti-slip is, voor wie ooit goedkoop laminaat kocht…).
- Nieuwe drukwijzen met high design resultaat. De herhaling van het patroon is breder opgezet waardoor het net echt lijkt.
- Er wordt gebruik gemaakt van V-groeven (afgezoete zijkanten), waardoor de losse delen echt steen/hout/visgraat delen lijken.
- De structuur van een plank. Er zijn vijf soorten structuren, waarvan de bekendste de ‘embossed in register’. Dit reliëf laat je de nerf, knoest of steenkorrel dus echt voelen.
- Er zijn allerlei nieuwe legvormen beschikbaar. Tegels, extra brede- of lange planken, visgraat - die je kops legt - enzovoort.

De beste redenen om voor laminaat te kiezen
Laminaat is qua uiterlijk ‘alles dat je je kunt wensen’. Maar hoe zit het met de praktische voordelen en prijs/kwaliteit verhouding? Laminaat is sterk en dus krasvast, een groot voordeel ten opzichte van een echte houten vloer. Sommige laminaat soorten kunnen zelfs in de badkamer gelegd worden door hun waterbestendige toplaag (informeer altijd naar de kenmerken).

Maar de belangrijkste reden: met laminaat kun je elk gewenst materiaal imiteren, letterlijk tot in de puntjes. En dat is fijn, want het is van alle vloeren nog steeds de meest betaalbare.

Wat is een goede kwaliteit laminaat?
Bij de vakhandel met de betere merken vind je vaak de beste vloeren. Kwaliteit kost altijd iets meer. Maar wil je zelf op zoek naar de beste deal, let dan op de volgende kenmerken:
- Goed laminaat heeft een goede harde HDF-kern. Dit zorgt voor minder veren van de vloer en voor betere geluiddemping. Vaak is de regel ‘hoe dikker hoe beter’ (diktes variëren tussen de 6 - 12 mm) maar de dichtheid van de kern is de echte bepalende factor!
- Goed laminaat heeft een sterke toplaag, die het onderliggende dessin beschermt. Dit wordt bepaald aan de hand van twee meetbare factoren: Eén, de zogenaamde Abrasion Class (slijtvastheid) score, die oploopt van AC-1 tot 5. En twee: De gebruiksklassen (31 tot 33). Samen geven ze aan hoe intensief de vloer gebruikt kan worden. Dat bepaalt dus ook de levensduur. De sterkste laminaatvloer heeft in theorie code 33/AC5. Maar dat heb je alleen nodig als je hem projectmatig wil gebruiken.
- De levensechtheid en het natuurgetrouwe uiterlijk van het patroon/dessin/decor, is het belangrijkste kenmerk van goed laminaat. Dat het écht hout lijkt, of echt een stenen- of betonnen vloer. Hieraan herken je kwaliteit meestal meteen met het blote oog.
- De keuze qua vormen en afmetingen van de planken. Hoe meer variatie, hoe beter je jouw specifieke wensen kunt benaderen.

Laminaat of PVC?
Laminaat is altijd goedkoper dan PVC. Daarnaast kan een laminaatvloer meestal ook gewoon wat een PVC vloer kan. Het hangt meer af van jouw specifieke wensen. Er is bijvoorbeeld ook laminaat voor in de badkamer. Zeker bij hout is laminaat ook natuurlijker dan PVC, dat geen plinten heeft.

Ook uit praktisch oogpunt is laminaat de gemakkelijkste vloer. Je hoeft geen rekening te houden met regelmatigheid van de ondervloer, of met verlijmen.

Met laminaat kun je beter niet voor een dubbeltje op de eerste rang gaan zitten, maar heb je voor een kwartje dus wel ineens de beste koop…!

Wordt het een laminaatvloer?

Ons vakkundig personeel helpt je bij jouw keuze!
MAAK EEN AFSPRAAK KOM NAAR DE WINKEL

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP