1 januari 2018

Karpet

Karpet

Het wordt kouder buiten. Thuiskomen. Dat vraagt om een knus en gezellig huis. Een heerlijk karpet geeft dit warme thuisgevoel en een nieuw gezicht aan je zitgroep! Er zijn veel verschillende soorten. In dit blog inspiratie over wat er allemaal is.

Maak het verschil met een karpet:
Tijdens het maken van een interieurontwerp voor klanten teken ik vaak een karpet in. Het verbindt de meubelen met elkaar en maakt één geheel. Ook dat ene verloren hoekje van je woonkamer. Door het toepassen van een karpet krijgt dit hoekje weer sfeer en nodigt uit om lekker te gaan zitten met een goed boek. Op de foto’s hieronder zie je het effect en verschil met of zonder karpet.
Stijlvol:
Wollen karpetten. Wat is er veel keuze. Doordat wol een natuurlijk materiaal is zijn de karpetten in lichte en vergrijsde tinten verkrijgbaar. Het wollen karpet heeft een luxe uitstraling en geeft een comfortabel gevoel. Het past in veel interieur stijlen en is daardoor gemakkelijk te combineren. Verkrijgbaar in een grove of fijne structuur. Er zijn ook een aantal wollen karpetten met een ingeweven patroon voor een speels effect! Patronen zoals strepen in verschillende naturel tinten.


Bron: Brinker Carpets

Trendy:
Binnen de collectie Festival van Brinker Carpets zijn veel verschillende trendy karpetten. Exclusief, vintage en kleurrijk. Deze collectie is zo divers dat er voor iedereen wat passends bij zit. Je haalt niet alleen sfeer, maar ook vrolijkheid in huis. Bekijk de kleuren en stijlen bij jouw Decokay!

Bron: Brinker Carpets

Maatwerk:
Een speciale maat of bijzondere vorm karpet nodig? Denk dan eens aan een maatwerk karpet. Van elke vloerbedekking kan een maatwerk karpet gemaakt worden. Naast de verschillende soorten vloerbedekking kan je ook kiezen uit verschillende randafwerkingen. Standaard wordt het karpet afgewerkt met een festonrand, dit is een garen in de kleur van het karpet. Een alternatief is blind-banderen. In plaats van een garen wordt hier een smal bandje aangezet. Wil je een wat stoerder effect kies dan een brede band als randafwerking. Deze banden zijn er in stof, leer of suède. Naast de keuze van de rand zijn de karpetten ook verkrijgbaar als volumekarpet. Hierbij wordt het karpet verhoogd en dit geeft een volle luxe uitstraling. Ligt het karpet los in de ruimte, dan kan er een antislip onder worden gemaakt zodat het niet wegglijdt. Mogelijkheden genoeg.
Tip:
Hoe behandel je vlekken? Een vraag die veel gesteld wordt bij het kopen van een karpet. Wanneer er na een gezellige avond een beker koffie of glas wijn op je nieuwe karpet is gevallen ben je niet blij. Probeer de vlek eerst met gekookt water schoon te deppen. Lukt dit niet dan zijn er speciale schoonmaakmiddelen zoals James. Er is een starterspakket waar alles in zit, ook een vlekkenwijzer hoe de vlek het beste te behandelen is. Daarnaast is alles los verkrijgbaar. Wil je het karpet een opfrisbeurt geven dan is er James water.Nieuws:
Laatst bij karpetpresentatie gespot: Glanzende karpetten, sommige zelfs met een marmer effect erin. Heel chic en stijlvol. Wat stoerder zijn de karpetten met rafels aan de zijkant, wat helemaal past in de RAW trend. Vintage en grafische patronen blijven het goed doen en passen in veel verschillende stijlen of als i-catcher in je interieur!


Bron: BN Wallcoverings en bece®


Bron: Headlam en Brinker Carpets

Dat is heerlijk thuiskomen met een warm karpet onder je voetjes. Geniet ervan en veel woonplezier!

Gepost door Daniëlle Jonker-Visser

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay