25 september 2020

Sigma: niet één kleur, maar een heel palet!

Sigma: niet één kleur, maar een heel palet!

Ze zijn bekend gemaakt! ‘Be Well, Be True, Be Wild’, dat zijn de toepasselijke namen van de kleurenpaletten. In totaal drie combinaties dus, waarbij steeds één kleur de basis is; Transcend. Nu nog kijken hoever we boven onszelf uit kunnen stijgen met DIY dit jaar...

Elk jaar kijk ik verwachtingsvol uit naar de kleur van het jaar van de bekendste verfmerken. Toen er dit jaar niet één kleur kwam, maar drie paletten van ieder drie kleuren, was ik dan ook meer dan aangenaam verrast! 

Juist die combinaties zijn zo belangrijk voor een interieur. Dát is waar ik op Pinterest naar zoek, wanneer ik met een ruimte in huis aan de slag ga. Ik ga uit van de bestaande kleuren, en kijk in welk palet een eventuele nieuwe kleur past. Want je wil heus wel een beetje trendy zijn, maar niet lukraak elk jaar maar weer met de mode mee huppelen, zeker niet als dat gewoon niet past in jouw interieur. 

Als je iets hebt om je aan vast te houden, kun je bovendien met een paar accenten een kleur helemaal omvormen naar jouw stijl. Dan kom ik trouwens meteen op die drie paletten, ze hebben namelijk alledrie één basis; de kleur Transcend. En dat is een kleur die zich makkelijk laat combineren. Hij heeft veel warmte door wat rood erin, maar is toch op het oog een rustige, beige tint.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik soms een beetje lacherig word als ik designers over kleur hoor praten… Ik weet dat het heel belangrijk is, maar soms zou je bijna denken dat enkel en alleen met het gebruik van wat kleur, je leven weer op orde is… Dat zou mooi zijn natuurlijk, maar misschien ben ik daar gewoon wat te nuchter voor. 

De drie paletten hebben de klinkende namen: ‘Be Well, Be True en Be Wild’. En dat zijn welbeschouwd eigenlijk zeer goed gekozen namen. Zo zie je dat kleur wel degelijk een gevoel uitdrukt. 

Voor ieder wat wils’ met een rustige basis, dat is het credo van 2021.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay