21 november 2019

Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!

Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!

Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.

Voor mijn slaapkamer heb ik altijd tapijt gehad, wat de mode ook was. Maar meestal ging ik daarbij nogal makkelijk - en eerlijk gezegd vooral kostenbesparend - te werk. Het huidige tapijt was toe aan vervanging - zacht uitgedrukt na twee poezebeesten in huis… Na mijn ervaring op de woonbeurs wist ik echter precies wat ik nu wilde: tapijt waar je voeten letterlijk in wegzakken.

Uiteraard sta ik even te kletsen met de standhouder, om er achter te komen wat nou eigenlijk het verschil maakt dat je zo’n rijk gevoel krijgt van hun tapijten. Hij legt uit dat dit het luxere materiaal is: ‘voel, kijk en oordeel vooral eerst zelf’. Vervolgens vertelt hij gepassioneerd (dat kan ik altijd bewonderen in mensen) over het hoogwaardig materiaal en hoe je door het productieproces meer (kleur)patronen kunt aanbrengen. Eigenlijk was ik na ‘het voelen’ al om, maar inderdaad, de hele lijn ziet er ook waanzinnig uit.

De collectie bestaat uit zes soorten, die alle inspelen op de laatste trends. Zo bestaat de Dip dye alleen maar uit grijstinten en kun je er perfect een ‘betonlook’ mee creëeren. Als je denkt dat vloerbedekking niet past in jouw huis omdat je gaat voor de industriële look, dan móet je echt de stonewashed bekijken. Wonderbaarlijk dat vloerbedekking kan lijken op beton; maar dit tapijt lukt het!

Tapijtgrapjes: de Padded is een knipoog naar een gewatteerde look. Knap hoe hiermee een soort ‘effen patchwork’ gecreëerd wordt. De Chambray oogt als een canvas van puur linnen door zijn gemêleerde lining. Heb je een grote(re) ruimte, dan kun je prima uitpakken met een motief. De Pin stripe(Zinc kleur met subtiele krijtstreep) en de Herringbone (een aaibare visgraat in plaats van parket) zijn hiervoor heel geschikt.

Ik heb trouwens besloten dat ik van mijn favoriet, de Chambray, gewoon een kleed te laten maken voor in de slaapkamer over de kaal gekrabde plekken heen! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...

 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay