8 september 2020

Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!

Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!

Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 

Swipend door vakantiefoto’s mijmer ik weg bij aardse tinten van de Afrikaanse savanne, koele zachte blauwen van Scandinavië en terra gekleurde varianten van de Mediterranee. Oef wat word ik daar relaxed van! De natuur met z’n uitgebreide palet van aardse kleuren geeft mij tegelijkertijd een kracht die ik in elke vezel voel. En ik sta te popelen om mijn reislustige verleden terug te laten komen in de kleuren in huis. 

Eigenlijk stond ik er niet zo bij stil, maar nu ik eens goed naar de foto’s van mijn reizen kijk die ik in de loop der jaren gemaakt heb, zijn het vooral de kleuren die indruk op me maken en die herinneringen bovenhalen. Maar, realiseer ik me, wanneer ik met mijn kinderen door het bos loop, ook de tinten van dichtbij zijn inspirerend en rustgevend. Kijk alleen al naar hoe het zonlicht gefilterd door het bladerdek op de zandgrond schijnt. En hoe de lucht achter ons huis ‘s avonds spectaculair roze en rood kleurt als de zon onder gaat. 

Je zult misschien denken dat ik daardoor in mijn nopjes ben met de bekendmaking van de Kleur van het jaar, Brave Ground. Eerlijk gezegd was ik daar sceptisch over. Te saai, te gewoon, dacht ik aanvankelijk. Pas toen ik de complementerende kleurenpaletten zag, was ik verkocht. De kracht van die aardse tint Brave Ground is dat hij andere tinten laat shinen!

Prachtig hoe okergeel er mee blendt en hoe sereen en fris het wordt in combinatie met zachte blauwe en groene kleuren. 

Over die mooie luchten bij zonsondergang gesproken, die wil je toch langer zien dan de luttele minuten op een zwoele zomeravond. Ik ga daarom roze en rode tinten combineren met aardse in mijn slaapkamer! En dat doe ik door twee in elkaar overlopende wyber-vormen in rood en aardetint tegen een roze muur. Spannend!

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay