13 september 2022

Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?

Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?

Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…

Ineens besef je, 'ik loop weer achter' als het gaat om kleur in je interieur. Dat gaat meestal heel geleidelijk. Zo ben ik echt niet dagelijks bezig met met het op de komma volgen van trends. Het is meer zo dat je ineens allemaal leuke potjes, kussens en andere hebbedingetjes ziet in een bepaalde kleur.

De jaarlijkse Woonbeurs, samen met de interieurbladen en interieurwinkels zetten de toon. Of je nu trendgevoelig bent of niet, je kunt er niet omheen dat kleur een grote rol speelt in de kriebels die je voelt om weer eens de kwast te pakken.

De specialistische verfmerken (en sinds kort ook vakhandel Decokay) brengen hun eigen Kleur van het Jaar uit. Deze wordt gekozen door ervaren stylisten, die trends op de voet volgen. De kleuren van Sigma, Flexa en Decokay voor 2023 zijn bekend, en vallen dit jaar wel heel erg synchroon met mijn smaak.

Decokay, vakhandel in verf, behang, raambekleding en vloeren, brengt Warm Gold uit. Een romig goudbruin dat tegen geel aanhangt. Net geen oker, maar met de warmte van de zon, en de diepte van de aarde.

Sigma, brengt Vining Ivy uit. De intrigerende kleur heeft een blauwe basis met groen-nuances en grijs-diffusie. Hierdoor ontstaat een diepte beleving die dromerig aandoet. Het is de ideale kleur voor zowel die ene muur, als voor je deuren en kozijnen!

Flexa, komt met Wild Wonder. Een natuurlijk geel, dat niet domineert. Geel mag weer, dat is zeker, maar dit een nieuw soort geel. Licht, met veel wit-verzadiging. Geen citroen, geen oker, geen zonnegeel, maar een hint van natuurlijk licht.

Alle drie kleuren van het jaar, passen goed bij natuurlijke materialen zoals planten, onbewerkt hout, en riet. Ze bieden een beetje kleur in je interieur, zonder al te veel de boventoon te voeren. En dat is wat we willen. Want laten we eerlijk zijn… Al is het maar één muur, we gaan die echt niet serieus élk jaar een ander kleurtje geven…

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Wil je een van deze prachtige kleuren in je interieur?

Onze stylisten helpen je graag verder

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay