17 september 2021

Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar - luchtig optimisme!

Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar - luchtig optimisme!

Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. Bright Skies breekt de lucht open.

De kleur van het jaar 2022 is geworden: Bright Skies! Een zacht, luchtig blauw, dat de voorbode geeft van een openbrekend grijs wolkendek. Het is dan ook het afgelopen jaar spreekwoordelijk een behoorlijk betrokken lucht geweest…

Ik kan er niets aan doen, maar als ik Bright Skies zie, krijg ik zelf onmiddellijk associaties aan mijn eerste skivakantie. Ik was twaalf, pastel kleuren waren ín destijds. Mijn moeder had een trui gebreid waarin deze elkaar in horizontale banen opvolgden, van zachtroze naar mintgroen, en van citroengeel naar zacht blauw. Bam, daar was ineens deze zoete herinnering acuut terug bij het zien van de kleur Bright Skies.

De bijbehorende paletten laten zien hoe deze kleur het zoete pastel-palet mijlen voorbij is. In het Studio pallet krijgt hij onmiskenbaar iets retro’s, maar dan super fris en licht. Knap, dat je met toevoeging van een blozend rood, het blauw een totaal nieuw karakter geeft.

Wie normaal geen blauw-fan is, ziet hier zeker mogelijkheden in toepassing door de verschillende combinaties. Zoals Bright Skies in het Salon palet en het Greenhouse palet wordt uitgevoerd, ontstaat frisse, opgewekte rust en ruimte. In beide paletten is het opvallend hoe prachtig dit specifieke blauw zich voegt naar de bruintinten. Natuurlijk hout past er dan ook perfect bij. Ook het Workshop palet heeft bruin als tegenhanger, maar door de traditionele pastel combinatie geel, roze en groen ‘voller’ te maken, is dit ineens heel eigentijds en energiek.

Met dit prachtige blauw kun je je dus volop laten inspireren om te spelen met kleur. Ik denk aan genieten in je pyjama op het balkon in de winterzon, chocolade dieren maken, en voor het eerst de piste af… Beste vakantie ever!

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Kleur van het jaar 2022 thuis?

Neem een interieurfoto mee naar de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay