25 juli 2019

Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen

Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen

Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.

De tuin staat in bloei, het zonnetje schijnt en elke avond eten we buiten. Het is weer genieten die zomer. Maar toch zit je niet helemaal rustig onder je parasol of op je terras als je ziet dat er nog het nodige geschilderd moet worden buiten. En dan heb ik het niet alleen over je tuinhuis, schutting of tuinhek… Ook aan je huis zelf zitten genoeg onderdelen die om het nodige onderhoud vragen. Handen uit de mouwen dus!

Natuurlijk heeft het hout buiten meer te verduren dan binnen. Rabatdelen, kunststof boeidelen, betimmering, maar ook voordeur of garagedeur, vragen om de juiste beschermingsproducten. Maar heel eerlijk, als consument zie je toch door de bomen het bos niet meer? Hoe kan ik nu weten welk product het geschiktst is voor mijn houten gevel? En bovendien bestand is tegen regen, hagel, sneeuw, vorst èn tegen zon en hitte?   

Op een houten tuinhuis gaat een andere beits of verf dan op kunststof boeidelen. Dat vraagt dus om tussenkomst van een expert. Hoewel je zelf online veel informatie kunt vinden, bewijst Decokay een meerwaarde door persoonlijk advies. Neem een foto mee, vertel over de staat van onderhoud, de plek in of rond het huis. Hoeveel heeft het te schilderen oppervlakte te lijden? Ligt het op het zuiden bijvoorbeeld? Doorvragen, meedenken, professionele producten en know-how van de adviseurs maken dat je kunt rekenen op een gedegen advies en het juiste product voor jouw schilderproject.

Want weet jij bijvoorbeeld wanneer je schakelverf gebruikt? Of weet je niet wat het is? (Daar ga ik in mijn volgende blog eens dieper op in.) En moet je altijd een primer aanbrengen? En wat kun je beter gebruiken op een schutting? Beits of verf? Het zijn zo van die vragen die je graag beantwoord krijgt. Maar natuurlijk wel van iemand die er werkelijk verstand van heeft! 
 

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Buitenboel opknappen?

Vind de juiste verf in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay