21 oktober 2019

Het blauw van dromen

Het blauw van dromen

Ken je dat, het zoekproces naar de ideale kleur? Vaak weet je al wat voor kleur je wil, maar dan de variaties… Je bent snel geneigd het veilig te houden. Maar deze kleur blauw moet je voelen! Chinese Porcelain van Sigma is met recht de ‘voice of colour’.

Mijn gedachten vlogen terug naar het jaar 2000. Was het alweer zo lang geleden dat de slaapkamer een kleurtje had gehad? Nou ja, kleurtje, alles was destijds gebroken wit geverfd; lekker veilig... Maar nu wil ik wat anders. Maar wat? Met een tas vol kleurstalen plof ik op bed. 

Ergens in mijn hoofd had ik de herinnering van donkerblauwe slaapkamers in design tijdschriften; met pauwenveren en verstilde crème-witte spreien. Dus spreidde ik om te beginnen alle blauwstalen uit op bed. Dat waren er nogal wat… Van turquoise tot petrol, van indigo tot kobalt. Wat ik wel wist was dat ik een moderne kleur wilde. Het moest tot de verbeelding spreken.

Terwijl ik daar zo zat, keek ik huizenhoog op tegen alle voorbereidingen. Ik weet inmiddels wel hoe je muren verft. Alle spullen moeten eerst naar het midden van de kamer. Vloer afdekken met plastic en vastplakken aan de plinten. Ook moeten de muren stofvrij. En dan heb ik het nog niet over het afplakken van het plafond. En dan pas op de ladder klimmen, om netjes van boven naar beneden met de roller aan de slag te gaan. Verven zonder strepen lukt me inmiddels wel. Goede verf is daarbij het halve werk, dus heb ik alleen stalen van kwaliteitsmerken.

En dan zie ik ineens de perfecte kleur blauw: ‘Chinese Porcelain’, Sigma kleur van het jaar 2020. Een passende naam. Het is  een mix van kobalt- en moody inktblauw. Een kleur die staat voor rustgevende slaap, en een sfeer van hoop. Bovendien zou hij goed te combineren zijn met nieuwe modekleuren zoals trendy goudbruin of Gingercake.
 
BAM; keuze gemaakt. Daar kan ik wel weer een paar jaartjes mee door.  

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay