21 februari 2023

Chique wonen - trend of tijdloos?

Chique wonen - trend of tijdloos?

Het gekke is dat hoe meer je weghaalt in je interieur, hoe beter je ziet wat er overblijft… Dat noem je chique wonen. Elke woonstijl wil ‘chique’ zijn tegenwoordig. Want dan heb je het begrepen, en herken je ook pas een bepaalde woonstijl. 

De laatste jaren heb ik een shift gemaakt qua woonstijl. Geleidelijk zoekend naar een meer ingetogen stijl, van hogere kwaliteit. Het was best wel een allegaartje geworden in de loop der jaren. 

Toen ik bewuste keuzes ging maken, kwam mijn interieur ook ineens een stuk chiquer over. Dat is geen toeval. Chique wonen is eigenlijk minimalistisch wonen. En dat doe je natuurlijk met de beste spullen. Want een dertien-in-een-dozijn kast als centerpiece in je woonkamer werkt gewoon niet… 

Chique wonen is nu super trendy. De chique woonstijlen springen als paddestoelen uit de grond. Je zou bijna denken dat alle woonstijlen ook chique kunnen. Om je gevoel te geven welke combinaties er allemaal mogelijk zijn, heb ik ze voor je verdeeld in drie overkoepelende stijlen: 

Strak modern
Modern chique: een stijl die eenvoud, strakheid en minimalisme combineert met kwalitatief hoogwaardige materialen en afwerkingen.
Urban chique: een stijl die industriële elementen, zoals blootliggende baksteen, beton en metaal, combineert met moderne en stijlvolle, soms gouden, ontwerpen.
Quiet glamour: een stijl die subtiele glans en verfijning benadrukt zonder opdringerig te zijn met een knipoog naar de jaren ‘20.

Ongedwongen organisch
Ethnic chic: een stijl die traditionele en globale elementen combineert tot een moderne en stijlvolle ruimte.
Basic chique: een stijl die eenvoud en functionaliteit benadrukt zonder op te offeren aan stijl en klasse.
Hotel chique: een stijl die luxe en comfort benadrukt met rijke stoffen, zachte verlichting en elegante details.

Klassiek traditioneel 
Retro chique: een stijl die vintage én mid-century moderne stukken mengt tot een frisse en moderne ruimte.
Elegant chique: een stijl die klasse en verfijning benadrukt met rijke materialen, klassieke vormen en ingetogen kleuren.
Modern classic: een stijl die tijdloze klassieke vormen combineert met moderne materialen en afwerkingen.

Zit jouw stijl er niet bij? Koop vanaf nu gewoon de beste kwaliteit spullen, van vloer tot raam en kast, en ‘kleed je huis steeds meer uit’ qua rommel. Zo zul je zien dat jouw chique woonstijl zich vanzelf bloot geeft, door de bewuste keuzes die je maakt.
 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Wil je weten wat jouw chique is?

Dan denken we graag met je mee!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay