19 februari 2019

Tapijt is comfortabel, zacht en luxe

Tapijt is comfortabel, zacht en luxe

In de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden) hadden de meeste huizen gewoon tapijt op de vloeren liggen. Langzaamaan werd tapijt steeds vaker vervangen door laminaat, parket, hout en tegenwoordig ook pvc. Toch wint tapijt weer terrein, omdat de eigenschappen van modern tapijt te vergelijken zijn met ander vloerbedekkingen.

Vroeger – ja, nu ik 46 ben, mag ik dat zeggen – hadden mijn ouders tapijt door het hele huis liggen. Behalve in de badkamer en keuken. Heerlijk hoogpolig en zacht. Ik speelde graag op de grond en we liepen bijna altijd op blote voeten. Maar mijn moeder vond het, met vier opgroeiende kinderen, niet heel praktisch en zo maakte de zachte vloerbedekking plaats voor een hard parket.
 
Dat was eind jaren ’70… en sinds die tijd heeft ontwikkeling van tapijt niet stilgestaan. Tegenwoordig is alle tapijt goed schoon te houden en zijn er zelfs waterdichte en brandvertragende varianten. Eigenlijk biedt geen enkele vloer zoveel mogelijkheden als je kijkt naar kleuren, structuren en dessins en van de meeste tapijtsoorten kunnen ook prachtige vloerkleden op maat worden gemaakt!
 
En in mijn zoektocht naar praktische vloerbedekking, stuitte ik op tapijt Beverly van Interfloor: een extreem weelderige tapijtcollectie en ultra hoogpolig! Door het gebruik van speciale garens heeft deze vloerbedekking een heel levendige structuur en is die zacht, luxe en praktisch. Andere voordelen zijn dat die vlek- en vuilbestendig is, het contactgeluid aanzienlijk vermindert en de akoestiek verbetert.
 
Voor mijn huis – ik heb een witte houten vloer – past een vloerkleed eigenlijk beter. En dat is het mooie van de collectie Beverly; door de samenstelling is deze vloerbedekking uitermate geschikt om er een karpet op maat van te laten maken. Bij mij past de natureltint heel goed, maar er zijn maar liefst zestien uni kleuren. Van okergeel tot saffierblauw en van intens zwart tot steenrood. Dus ook als je op zoek bent naar een meer uitgesproken kleur, dan ben je bij Beverly aan het juiste adres!

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay