30 december 2020

Keuvelen en kokkerellen

Keuvelen en kokkerellen

Wat is dat toch met keukens? Ze hebben een aantrekkingskracht. Niet alleen door lekkere maaltijden. Hoe vaak zie je niet dat tijdens een feestje de meeste gasten zich in de keuken bevinden? Gezellig pratend met een drankje in de hand. Het is met recht het hart van je woning.

In welke ruimte in huis breng je de meeste tijd door? Wedden dat het de keuken is! De laatste jaren is dat niet alleen een plek om te koken en eten. Meer dan ooit is het een meetingpoint. Hier borrel je met vrienden, drink je een kop thee in de middag, ontbijt je met je gezin en doe je een spelletje met je kinderen. 

Ik groeide op in een boerderij die door mijn ouders van onder tot boven gerenoveerd was. Als ik eraan terugdenk, gaan mijn gedachten vaak naar onze keuken. Zoveel lol heb ik daar beleefd aan de houten ronde tafel. Bijvoorbeeld wanneer vriendinnetjes tussen de middag bleven eten. Of tijdens de momenten dat ik met mijn vader in een partijtje dammen of kaarten verwikkeld was. En ik herinner me dat ook gasten eigenlijk altijd aan die keukentafel zaten. Wij woonden zo ongeveer in die keuken!

Mijn ouders hadden de oude boeren plavuizen vloer die er lag, weten te behouden. De keuken zelf was modern, voor die tijd dan. Er was een deur waarachter een trap naar de diepe kelder liep. En wanneer je door het keukenraam naar buiten keek, had je zicht op een gedeelte van de rozentuin van mijn moeder. Kortom, een heerlijke stek. 

Later, in mijn eigen woning, ben ik de keuken blijven zien als een leefruimte. Ik houd dan ook van een open keuken, die vrijwel geruisloos overgaat in de rest van het huis. Geen hoge kastjes die het zicht blokkeren, maar een lekker lichte en ruimtelijke indeling. Een barretje mag niet ontbreken. Dat is zo gezellig voor ontbijt of een drankje met vrienden!

Laatst realiseerde ik me dat wanneer ik online op zoek ben naar een vakantiehuis, ik steevast kijk naar hoe de keuken is. Heeft het een open karakter en kun je er lekker in ‘leven’, dan is dat meestal de doorslaggevende factor voor de reservering. Hoe ‘keuken minded’ ben jij? 

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay