7 oktober 2020

De aarde bereidt zich voor op rust...

De aarde bereidt zich voor op rust...

In alle stilte voltrekt zich de jaarlijkse gedaanteverandering. Voor de één een verademing na een warme zomer, voor de ander een gemengd gevoel van afscheid nemen, met uitzicht op koude en kortere dagen. Wat de herfst voor jou ook betekent, één ding is zeker; de kleuren blijven betoveren!

De herfst is voor veel designers een bron van inspiratie. Voor mij persoonlijk is dit seizoen één van de mooiste van het jaar. Als de hitte uit de lucht is, zijn lange wandelingen het best. Je ruikt het vocht in de aarde, en de zoektocht naar mooie dingen voor in de herfstschaal kan beginnen. 

Samen met mijn dochter is het zoeken naar bijzondere paddenstoelen en kastanjes om zelf te poffen het hoogtepunt. Thuis aangekomen maken we warme chocomelk en kruipen onder een dekentje op de bank. 

Om die herfstkleuren mooi uit te laten komen, pas ik wel elementen aan in mijn inrichting gedurende de seizoenen. Die herfstschaal met de inhoud van bijna lichtgevend gele, en rode bladeren, is gemaakt van rood koper. In de zomer zet ik hem weg, maar in de herfst en winter werk ik meer met aardse kleuren. 

Ik ben dus zo iemand die winterkussens en zomer kussens en kleden heeft. Ach, wat maakt het uit, ik word gelukkig van al dat fröbelen met stijlelementen. Ik ben nu zelfs zover dat ik twee keer per jaar de inbetweens wissel. Dat is een lichte klus want de overgordijnen laat ik hangen. Die zijn een neutrale zandkleur, die in de zomer perfect past bij de lichtblauwe inbetweens, en in de winter even goed bij de roodbruine- met goudglans.

Als je net als ik wisselt tijdens de seizoenen, is het wel belangrijk dat de kleur van je muren matcht met zowel de zomer- als winter gordijnen. 

De kleur van het jaar 2021 ‘Brave Ground’, is nou typisch zo’n kleur die zich voegt als een kameleon. Hij past bij de herfst, maar ook bij frisse zomerkleuren. Het is een ingetogen grijs/bruin, met een veelzijdige, en warme schakering. Het belang van een goede basis komt hiermee duidelijk naar voren.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay