8 maart 2018

​De trap 2.0: het einde is in zicht

​De trap 2.0: het einde is in zicht

Er zijn weinig klussen waar ik zoveel over heb moeten nadenken als over het opknappen van mijn trap. Want zelfs toen ik alle treden in de primer had gezet, sloeg de twijfel nog een beetje toe. De primer, die ook zwart is, gaf natuurlijk al een doorkijkje naar het eindresultaat.

Er zijn weinig klussen waar ik zoveel over heb moeten nadenken als over het opknappen van mijn trap. Want zelfs toen ik alle treden in de primer had gezet, sloeg de twijfel nog een beetje toe. De primer, die ook zwart is, gaf natuurlijk al een doorkijkje naar het eindresultaat. Oeh spannend!

Maar goed, na het licht opschuren en weer stofvrij maken, trek ik toch de stoute schoenen maar aan! Voor de zekerheid nog maar even stukken stucloper onder aan de trap gelegd. Kwasten klaar, verfroller klaar… go! Ik begin met de bovenste treden en schilder om-en-om. Dan kunnen we altijd tussentijds nog naar boven als dat nodig is. Je weet hoe dat gaat in een gezin…

De traplak van Sigma SU2 Nova is wel echt een prachtige verf. Zet heel gemakkelijk op en vloeit ook mooi. Dat werkt heel fijn! Ik ben blij dat ik mij goed heb laten informeren. Ik zet de verf in het midden van de trede op met een kwast, ik vergeet natuurlijk de hoekjes en randjes niet, strijk de verf vervolgens uit en rol na met een verfroller. De lak is ‘soft satin’; zijdeglans. Daar zie je niet alle oneffenheidjes op, maar geeft wel een ‘vol’ en strak resultaat. 

De trap is nog niet helemaal af, want voor het beste resultaat is twee lagen traplak misschien wel handig om te doen. Desondanks verheug mij nu al op het volgende project. Ik heb de smaak weer helemaal te pakken: meubels en kozijnen here I come!

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay