26 november 2021

Woontrends - go with the flow!

Woontrends - go with the flow!

Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 

Als het om smaak gaat, heb ik zeker wel een mening. Maar als ik één ding geleerd heb in de loop der jaren, is het dat (ook) ik niet immuun ben voor trends! Trends staan dan ook niet helemaal op zichzelf als marketinginstrument. Stromingen in het modebeeld en design, staan namelijk meestal in relatie tot sociale en maatschappelijke ontwikkelingen. 

De woontrends voor 2022 staan wat dat betreft in verhouding als een diepe teug adem tot drie minuten onder water… Wat er dan gebeurt, is een herwaardering van het leven. 
Dat gevoel vertaalt zich qua woontrends in drie belangrijke pijlers: 

Herwaardering gratis geluksgevoel: de natuur!
Nostalgie voert de boventoon. Duurzame keuzes, natuurlijke materialen en ronde, organische vormen, zijn terug. Een onmiskenbare invloed van de 70’s. Rustige natuurtinten zijn favoriet zoals beige, taupe, mosgroen en zachte pastels. Urban invloeden (90’s) zorgen ook voor een opleving van de combinatie geel/blauw (met zwart wit), wat beter past in robuuste, moderne interieurs. 

Bewustwording 
Van onze koopdrift, maar ook van onze invloed op het milieu. Kwaliteit komt boven kwantiteit te staan, het moet goed voelen. Glas is ook erg duurzaam. De trend van stalen deuren is dan ook in opkomst (voor wie het kan betalen…) zelfs in messing en koper! Materialen zijn verder: marmer, graniet, geolied hout, en milieuvriendelijk plastic. ‘Voelbare stoffen’ zoals velours, teddy, hoogpolig tapijt en geribbelde of geplooide stoffen zie je veel. 

Herwaardering van de eenvoud
Less is more in interieur in ‘22, en dat zorgt voor multifunctionele oplossingen voor werken, sporten, slapen en badderen. Het worden inspirerende plekjes voor onszelf, die met flexibele scheidingswanden van canvas, glas of gordijnen af te scheiden zijn. (Ik kan erover meepraten want mijn huiskamer is nu een design ‘sporthoekje’ rijker.)

Hoe duidelijk jouw smaak ook tot uiting komt in je interieur, een frisse wind eens in de zoveel jaar zorgt ervoor dat jouw stijl meebeweegt. Passen die gordijnen eigenlijk nog wel? En is dat saaie wit op de muur niet eens toe aan een make over? 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Passen de trends voor '22 in jouw interieur?

Neem je foto mee naar de winkel voor advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay