23 juli 2021

Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?

Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?

Het ‘Nieuwe Werken’, ik kan me nog herinneren dat die term geïntroduceerd werd bij de gemeente waar ik destijds werkte. Een duur woord voor thuiswerken dus. Een trend die in 2005 startte onder invloed van Bill Gates, maar die pas echt van de grond kwam door een wereldwijd virus.

Zoals met veel dingen, gebeurt er pas echt wat als de stok achter de deur zit. Dat is niet anders met thuiswerken. Iedereen zonder vitaal beroep heeft inmiddels kunnen genieten van de voordelen van thuiswerken. Maar belangrijker, werkgevers zijn door de resultaten eindelijk van hun laatste twijfels af!

Tijd dus om van de keukentafel te verkassen naar een permanente plek in huis. Van zolder tot nisje in de woonkamer. Dat betekent ook, dat we voor even onze eigen Arbo-, en interieur adviseur tegelijk moeten zijn.
Bij mij ging dat proces meteen radicaal. Ik startte met een nieuwe massagestoel (verwen jezelf) en apart bureautje waarvoor ik speciaal een extra plek in de woonkamer gecreëerd had. 

Dat je ook té gretig kunt toehappen, bleek al rap… De massagestoel gaf te weinig ondersteuning, en het in hoogte verstelbare bureautje was veel te fragiel voor mijn wilde getyp. 

Geen nood; de stoel is naar boven, waar mijn dochter er veel speelplezier van heeft. Het bureautje dient als haar nieuwe knutselplek, zodat ze niet steeds alles hoeft op te ruimen als er gegeten wordt. 
Maar toen ik nog! Een chique stoel met voldoende ondersteuning voor de rug was de eerstvolgende aankoop, op de voet gevolgd door een los toetsenbord, een rollerbal muis, en een laptopstandaard. En nu zit mama toch aan de eettafel! Echter wel in stijl natuurlijk…

Wie mij een beetje kent weet dat er niet zomaar een functioneel ding gekocht wordt hier in huis. Alles moet precies passen in mijn interieur. Een natuurlijke houten laptopstandaard dus, en een mooie stalen locker om alle losse spullen uit het zicht op te bergen. 

De nieuwe bureaustoel is gewoon neutraal zwart, passend bij het industriële staal. Fraai in het geheel, maar natuurlijk niet aan de eettafel. Voor gelikt design doe ik echter met liefde concessies! Kortom; die bureaustoel wordt aan het einde van iedere werkweek - of als er tussendoor bezoek komt - verplaatst naar het aparte bureautje! 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Stylish en verantwoord werken - het kan!

En wij kijken graag met je mee!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay