16 april 2021

Aarden met kleuren uit de natuur

Aarden met kleuren uit de natuur

In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!

Hoewel ik een voorliefde heb voor alles wat met inrichting te maken heeft, ben ik er de laatste tijd meer mee bezig dan ooit. Omdat ik grotendeels thuiswerk, en we vaak met het hele gezin thuis zijn, vind ik het nog belangrijker dat we ons allemaal thuis voelen. En waar ik onlangs achter ben gekomen, is dat dat heel goed lukt met aardse kleuren. Tinten die in de natuur voorkomen, geven sfeer en passen goed in onze huiskamer die overdag veel licht krijgt. Dankzij de naturel kleuren blijft het op elk moment van de dag aangenaam en gezellig in huis.

Bij aardse kleuren denk je al snel aan terracotta en okergeel of roestbruin. Dat zijn juist niet de kleuren waar ik het over heb. Aardse kleuren die rechtstreeks uit de natuur komen zijn toch vaak wat genuanceerder. Allerlei bruinschakeringen die doen denken aan hout van struik en boom. En wat dacht je van de kleuren van de grond onder je voeten: klei, zand, leem en misschien zelfs verdord gras.

Als ik die kleuren vertaal naar mijn eigen interieur: de houten vloer past heel goed bij de kleikleurige muur die rust brengt en tegelijkertijd spannend is. De onbewerkte houten kast past perfect, de lichtbruine kleur lijkt voor de muur gemaakt te zijn. Nu nog op zoek naar accessoires om accenten te leggen, ik kies voor allerlei tinten groen om een beetje ‘bite’ in het kleurenpalet toe te voegen. De kleurschakeringen die ook in de natuur voorkomen, zorgen ervoor dat je er naar kunt blijven kijken. 

Gepost door Iris Bouwman

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay