11 november 2020

Berenvel en houten balken voor chalet interieur

Berenvel en houten balken voor chalet interieur

De dagen worden korter, dus de herfst én winter staan voor de deur! De perfecte tijd om binnen in huis te cocoonen. Waar kan dat nou beter als in jouw eigen gecreëerde chalet? In deze blog vertel ik hoe ik de chaletstijl in huis haal!

De wintersport lijkt nog lang weg en zeker met het coronavirus om ons heen, is het nog maar de vraag of de wintersportvakanties door kunnen gaan. Maar ik stel je gerust: voor dat winterse gevoel hoef je niet op vakantie, want met warme dekens op de bank, een mooie haard en veel hout haal je die chaletstijl zo naar binnen. 

Allereerst kies ik voor lekker veel kussens op de bank in warme, donkere kleuren. Denk daarbij aan bruin, paars en bordeauxrood. Ik vind fluwelen kussens altijd wel iets chiques hebben. Maar ook wollen kussens halen die ultieme chaletstijl naar boven. En laat ik de plaids niet vergeten! Op m’n vrije middag kan ik hier lekker onderkruipen met een spannend boek. En als finishing touch leg ik op vloer een heerlijk schapenvacht!

In mijn eigen ‘chalet’ voert hout de boventoon. Ik kies dan ook voor houten meubels, accessoires van hout, maar ook houten wanddecoratie. Misschien vind je zoveel hout iets teveel van het goede... gebruik dan andere natuurlijke materialen - bamboe, steen of leer -  om de ruimte aan te kleden.

Om de ultieme chaletstijl te krijgen, mag een mooie haard niet ontbreken. Tegenwoordig is de keus voor een pelletkachel snel gemaakt, maar kijk ook eens naar de opties voor een moderne elektrische haard. Ook dan krijg je dat ultieme gevoel van een knisperend vuurtje… en dat met maar één druk op de knop.

Mijn allerlaatste tip om de chaletstijl in huis te halen: maak gebruik van donkere kleuren. Verf eens een wand in de kleur antraciet of in een donkere bruintint. Maar kies ook voor donkere accessoires gecombineerd met hout. Dat is modern, stoer en past goed binnen de chaletstijl. Ik zeg: cocoonen maar!

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay