19 februari 2020

Jongenskamer: Boys and their Toys

Jongenskamer: Boys and their Toys

Bergen LEGO, Playmobil, autootjes, plakplaatjes, nerf pistolen, knuffeldieren, puzzels, computerspellen en stenen- en schelpenverzamelingen. Zucht, word jij ook wel eens wanhopig van het vele speelgoed van je zoon dat rondslingert op zijn kamer? Geen nood, je kunt dit slim inrichten en opbergen zonder afbreuk te doen aan gezelligheid en speelcomfort. 

Jongens en voetbal, vaak onlosmakelijk verbonden met elkaar. Op een stoere jongenskamer mag een gaaf voetbalbehang dan ook niet ontbreken. Maar vergeet ook de wand met een uitstalling van nerf pistolen niet (heel makkelijk te maken met een houten ophangbord met gaatjes waar je normaliter gereedschap aan hangt. Of een hip zwart draadstalen wandrek). En een plek waar die coole lego stad gebouwd kan worden! Te stereotiep? Dan kun je uiteraard variëren. Het enige dat je nodig hebt zijn de interesses van zoonlief en een beetje creativiteit. De muur met nerf pistolen kan immers ook een boekenwand zijn, al dan niet met een kek behangetje erachter. Bijvoorbeeld junglebehang, autobehang, dinobehang of astronautenbehang! Speelt jouw zoon niet met lego maar zijn het knuffels of juist knutselspullen? Maak daar dan een geschikt hoekje voor. 

Het leuke is de kamer op te delen in een aantal van die hoekjes. De één voor slapen, de ander voor chillen met een muziekje en (strip)boek of gameconsol, en nog één voor knutselen of bouwen. Niet alleen met behang maar ook met muurverf kun je dergelijke knusse plekken op een slimme manier creëren. Schilder bijvoorbeeld een hoekgedeelte in een punt met twee contrasterende of juist in elkaar overlopende kleuren. Zo lijkt het optisch groter en gezelliger. Grote kussens in bijpassende tinten erbij maken het af. Of verf een horizontale lambrisering op zo’n 75 centimeter boven de grond tot de vloer. Plaats er een bureautje of brede wandplank in dezelfde kleur tegenaan. Denk ook aan voldoende opbergruimte door lades, manden, houten kisten of kratten te gebruiken. Die kunnen onder een bureau, bed of aan de wand, zodat de effectieve speelruimte volledig benut blijft.  

Ik vind het altijd een leuke uitdaging multifunctionele meubels te verzinnen of zelf te maken. Een klimrek in de kamer waar je tevens hutten van kunt bouwen, een bed met geïntegreerde kledingkast of bureau of een speeltafel waar handige opbergvakken in het blad zitten verwerkt. Het bespaart ruimte en is hartstikke praktisch. Leef je uit en gebruik pinterest als naslagwerk mocht je om inspiratie verlegen zitten.

De vloer houd ik graag praktisch in een jongenskamer, zodat er volop geknoeid, geknutseld en gestoeid kan worden. Laminaat, pvc of vinyl bijvoorbeeld. Met een leuk vloerkleed erop maak je het zacht en behaaglijk. Dat brengt me gelijk bij de raambekleding. Die moet verduisterend zijn zodat er vooral heel goed geslapen wordt. Tevens is goede isolatie ook belangrijk, zowel in de zomer als wintermaanden. Omdat er al genoeg kleur is op de kamer laat ik de raamdecoratie liefst zo neutraal mogelijk. 

En wat nou te doen wanneer je zoon en dochter op één kamer slapen? Je kunt dan nog steeds een fijne slaapkamer én speelruimte maken waar ieder z’n eigen plekje heeft. Probeer de kamer in tweeën te delen met een roomdivider die tegelijkertijd als opberg- en kledingkast fungeert. Door als basiskleur een tint te nemen die ze beiden mooi vinden, houd je eenheid en rust in de kamer. Laat ze dan bijvoorbeeld wel allebei een eigen accentkleur kiezen voor de accessoires, het beddengoed en opbergmanden. Dat geeft weer een persoonlijke touch.

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay