19 oktober 2018

Woonbeurs: boordevol inspiratie en woonsnufjes

Woonbeurs: boordevol inspiratie en woonsnufjes

Gaat jouw hart sneller kloppen van alles wat met wonen en interieur te maken heeft? Dan is een bezoek aan de jaarlijkse woonbeurs een absolute ‘must’. Ook dit jaar was ik van de partij en een aantal dingen heeft mij wel verrast!

Deze paar dagen in oktober (dé woonmaand) kijk ik eigenlijk het gehele jaar al naar uit. De Rai in Amsterdam is dan zes dagen lang omgetoverd tot een grote bron van inspiratie voor woon- en interieurliefhebbers. Heerlijk zo’n dag ideeën opdoen en bezig zijn met waar je blij van wordt: wonen!
 
Voor wie de woonbeurs nog nooit heeft bezocht: je vindt hier niet alleen interieurtrends –vloeren, meubels, raamdecoratie, woonstijlen, badkamers en keukens - maar ook de nieuwste keukenapparaten, kranen, leuk food-stalletjes en je kunt ook kopen bij diverse winkeltjes in het shop-in-shop-gedeelte. Kortom, je kunt er een dag vullend programma van maken en je vindt alle wooninformatie onder één dak.
 
Samen met collega-blogger Willeke van Uden reisde ik af naar dit woonwalhalla. Zoals verwacht kwamen we veel bekende merken tegen: VT Wonen, Riverdale, Flexa, Grohe, Coretec, Eigen Huis & Interieur… kortom te veel om op te noemen. Bij de stand van Flexa hebben we wel even wat extra tijd doorgebracht. Daar werd op creatieve wijze de kleur van het jaar 2019 ‘Spiced Honey’ op verschillende manieren toegepast.
 
We kregen ook een warm gevoel van de ruimte die VT Wonen zelf had ingericht. Veel stylestatements: designmeubelen tot vintage en leuke doe-het-zelfprojecten. Onze speciale aandacht ging wel uit naar een muur die tot een soort grote letterbak was omgetoverd. Misschien niet heel erg vernieuwend, maar wel een enorme eyecatcher waar je interieurhart sneller van gaat kloppen. Dat is zo’n idee dat je graag mee naar huis neemt!
 
Slenterend over de beurs viel ons oog ook op een heel innovatief product: aluminium shutters, ook wel ‘Fractions’ genoemd. Dun, licht en in alle RAL-kleuren te krijgen en voor vrijwel elk raam te bevestigen. Ik ben benieuwd of deze nieuwkomer terrein gaat winnen. Decokay is trouwens dealer van Unilux; de bedenkers ervan. Het zag er in elk geval super strak en stijlvol uit.
 
De woonbeurs voor 2019 staat alweer in mijn agenda!
 
Heleen van der Willigen
Tekstschrijver en Scandinavisch wonen-stylist
www.instagram.com/eigenwillig.nl

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay