15 februari 2017

INTIRIO Gent

INTIRIO Gent

Op de INTIRIO beurs in Gent (België) worden alle nieuwigheden en trends gepresenteerd op het gebied van woninginrichting van o.a. vloeren, gordijnen, zonwering en wandbekleding. In deze blog vertel ik, wat ik heb gezien, wat mij op viel en waar ik erg enthousiast over ben.

De entree van de beurs had een mooi en fris ontvangst. Nadat wij de plattegrond hebben bekeken onder het genot van een heerlijk kopje koffie van ILLY zijn wij de stands gaan bekijken.Verrassend:

De eerste stand die wij bezochten was van Brinker Carpets. De stand was ruim en overzichtelijk ingedeeld. Na en een gastvrij ontvangst hebben wij de nieuwigheden bekeken. Naast de mooie wollen karpetten waar Brinker Carpets bekend om is, hebben zij de trendy collectie Festival toegevoed. Deze is erg verrassend en divers. Er zit voor ieder wat wils bij: van basic motieven tot aparte en verschillende materialen zoals leer. Het is zeker de moeite waard om deze collectie eens te bekijken in de showroom. Happiness:
De raambekleding van ‘A House of Happiness’ trok ook onze aandacht. Op de stand was veel te zien. Alles was mooi en met aandacht gepresenteerd. We zagen volle gordijnstoffen met een ruwe structuur, maar ook fijne patronen met bladmotief. Wat ons erg opviel op was het vervaagde marmer motief wat in opkomst is. Je zag dit motief al in tafels en in behang, maar nu ook in stoffen. Daarnaast hebben zij ook de basic collectie van ‘By Tzum’, die bestaat uit mooie natuurlijke stoffen en vervaagde kleuren. Een leuk detail in de stand waren de naaimachines van vroeger als decoratie!

 

Chic:
Op de stand van ARTE was het erg druk. Er lag een zwart glanzend tapijt op de vloer wat de stand een chique en luxe uitstraling geeft. Het was een speelse opstelling van wanden met onder andere zachte 3D wandbekleding met de techniek van thermoforming. De driedimensionale muurbekleding geeft een heel rijk gevoel en is goed voor de akoestiek.
 
Op de stand was alles erg mooi uitgelicht. Zoals een linnenlook wandbekleding in de kleur diepgroen met een rechthoekig patroon, in combinatie met een spannend goud houtmotief. De sfeervolle verlichting in de stand gaf dit een extra dimensie. Ook bij ARTE kwamen de bladmotieven terug. ARTE heeft aan alles veel aandacht besteed en kleuren mooi op elkaar afgestemd. Eén van onze favorieten!

 

Sfeer:
Ruw, marmer, zacht, glans, structuur en vintage: een aantal steekwoorden die   terugkomen in de presentaties van de nieuwe collecties op de stands. Het was veel te zien en past in het interieur van nu. Patronen die we terug vinden in gordijnen en behang zijn planten, bloemen, rechthoekige vormen en marmer- en houtmotieven. Structuren zijn er in alle vormen van fijn tot grof. Gebruikt als eyecatcher of gecombineerd en op elkaar afgestemd. 


 
Kleuren:
De kleuren op de beurs zijn blauw, terra, groen en goudgeel. Het lijkt of de   periode van grijstinten voorbij is. Natuurlijk zie je deze kleuren nog wel, maar dan in combinatie met de eerdergenoemde kleuren. Grijs is een basis geworden waar je mee combineert evenals de naturel tinten die steeds terugkomen. Het zijn niet de felle varianten maar de vergrijsde versies als de ‘Denim Drift’ kleur van dit jaar. Deze kleurtinten geven een positief gevoel. Wij zijn erg enthousiast! 

 
 
Inspiratie:
Op het inspiratieplein waren opvallende items zoals de moodboards ter inspiratie en er waren demonstraties van stofferen en behangen van muren met de wandbekleding van ARTE. Hoe bepaal je wat de collectie wordt en welke kleuren en materialen ga je toepassen? Hoe stel je iets samen? Deze vragen kwamen langs op het inspiratieplein. 


 
Het was een leuke en inspirerende dag en er zijn veel ideeën opgedaan voor het komende seizoen! Ik hoop dat jullie ook leuke ideeën van deze blog krijgen!
Veel Woonplezier!
 

Gepost door Daniëlle Jonker-Visser

Deel deze blog :

Meer inspiratie

120170928134132.jpg

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay