18 november 2020

Knus met Noorse invloeden

Knus met Noorse invloeden

Met de juiste kleuren, materialen en meubels geef je warmte aan je interieur. En dat is fijn wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Laat je inspireren door ‘knussigheid’ en ‘coziness’ wanneer de ‘r’ weer in de maand zit. Laten we een voorbeeld nemen aan de Noren. Zij weten door de lange wintermaanden in hun land als geen ander hoe belangrijk dat is! Kos noemen ze het!

Een aantal jaren geleden reisde ik door Noorwegen en ontmoette een stel dat mij aanbood in hun houten huis in de fjorden te verblijven. Ontzettend gastvrij en een schot in de roos bleek later. Want de warme en gezellige uitstraling van dat huis inspireert mij tot de dag van vandaag voor mijn interieur. Ik heb dan geen prachtig meer voor mijn deur zoals daar het geval was, maar de zachte kleuren, snorrende houtkachel en het gebruik van hout en natuurlijke materialen die daar waren toegepast, zijn voor mij nog steeds dé basis voor een knusse sfeer. 

Alles in dat huis ademde gezelligheid en warmte uit. Zo was een houten wand in een zachte diepgroene kleur geschilderd, stond er een lange ruw houten tafel met aan één kant een houten bank met schapenvachtjes en aan de andere kant fraaie, met corduroy stof beklede stoelen en was de houtkachel in het midden van de living gepositioneerd. De houtblokken lagen netjes tegen een muur opgestapeld. Bij het vuur stonden twee chaise lounges in zo’n zelfde zachtgroene tint, met roestbruin gekleurde plaids en pluizige kussens in het grijs. Voor de raampartij, die uitkeek over het meer, stonden poefs van grofgebreid wol en op de houten vloer lag een wollig kleed in grijze, bruine en bronzen tinten. Als kers op de taart hingen er lange velours gordijnen in een warm grijze kleur.

Al deze tinten en materialen vormden een natuurlijk en behaaglijk geheel. Alsof het huis je omarmde! Het is niet voor niets dat voor Noren hun ‘kos’ (vrij vertaald je goed voelen) een essentieel onderdeel van het leven is. Voeg jij ook wat kos toe in jouw interieur?  

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay