2 september 2020

Goed voor je gezondheid: Me-time!

Goed voor je gezondheid: Me-time!

Ben jij ook druk, druk, druk? Nooit echt tijd om alleen met je gedachten te zijn? Bedenk dat je door de juiste balans in sociale interactie én jezelf terugtrekken gezond blijft. Creëer daarom me-time momenten! Bijvoorbeeld in je thuisspa, een ‘verborgen’ plekje in je tuin of op je balkon of in een meditatieruimte in huis. Helemaal niet moeilijk, gewoon doen.

Tijd voor jezelf. Het is zo belangrijk en we gunnen het onszelf zo weinig. Want door de waan van de dag, de volgeplande agenda en de sociale contacten die we toch minstens zo belangrijk vinden, vergeten we stil te staan bij onszelf. Toch is het essentieel voor je gezondheid, je ontwikkeling en je geluk.

Ik denk nog wel eens terug aan mijn oma en hoe zij met haar eenvoudige levensstijl eigenlijk zo ver vooruit was op haar tijd. Oma wist toen al hoe belangrijk het was om te kunnen genieten van alleen zijn. Van die batterij opladen door gewoon simpelweg je te vermaken in en om het huis. Oke, ze woonde dan ook wel prachtig in de bossen, dus de rustgevende entourage was er al. Toch had ze daar zelf ook een bijdrage in; ze koos voor koele, natuurlijke kleuren zoals wit, grijs en blauw.

Ze had weinig spullen in huis wat ik als kind maar saai vond. Als ik er nu op terugkijk ervaar ik het als een oase van rust. Haar tuin was een weelderig groen paradijs met simpele maar knusse zithoekjes en vooral veel groenten, kruiden en fruit. Her en der scharrelde een kip. Mijn oma bracht daar uren door met wieden, oogsten of het drinken van een glas zelfgemaakte vlierbessenlimonade en het lezen van een krantje. 
 
Van mediteren wist oma denk ik niet veel. En toch deed ze dat onbewust! Behalve haar tuin was haar keuken haar relaxruimte. Een stenen blad met witte houten onderkasten vormden over de gehele lengte parallel aan het raam de keukenopstelling. De muren waren wit en aan één wand hing een wandkleed met een blauw witte print. De eettafel en bijpassende stoelen en krukjes waren wit met een zwart randje, van Brabantia. Vintage noemen we dat nu. Ernaast stond een potkachel vrijwel altijd te snorren.

En dan de koffiemolen! Mijn oma had zo’n ouderwetse van Douwe Egberts aan de muur hangen. Ze maalde er bonen mee en dronk haar kopje koffie bij de kachel op een stoel met een kussentje erin, ondertussen naar buiten turend om een specht in de boom te bekijken of te zien hoe ver de stokrozen al boven het raam uitkwamen. Als dat geen me-time is. 

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay