15 maart 2019

Hoe matter, hoe intiemer

Hoe matter, hoe intiemer

Herken je dat ook? Zodra de dagen lengen, en we uit ons winterse cocon met dichte gordijnen en brandende kaarsjes komen, begint het bij mij te kriebelen. Tijd voor de jaarlijkse ‘klusinspectie’. Welke klus pak ik deze lente als eerste aan?

Het is de tijd van het jaar weer om eens kritisch rond te kijken in je huis. Dat is tenminste hoe het bij mij gaat, zo tegen het voorjaar... ik krijg dan altijd een beetje last van de kluskriebels. Dit jaar komen de muren in de hal en woonkamer niet door mijn persoonlijke ‘keuring’. Deze kunnen wel een nieuw laagje gebruiken.
 
Welke verf voor de muur?
Er is een grote diversiteit in muurverf. Niet alleen in merk, kwaliteit en kleur maar ook in matheid en glans, dat noemen ze ook wel de glansgraad. De mate van glans of juist matheid is van grote invloed op de uitstraling die de muur heeft. Hoe glanzender de muur, des te meer aandacht deze trekt. Dat is niet wat ik wil voor de grote oppervlakten in de woonkamer. Ik ben juist op zoek naar een meer intieme uitstraling, een aaibaarder resultaat met een fluweelachtige finish. Daarom kies ik voor een matte muurverf.
 
Uit de muurverftest van de Consumentenbond kwam de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF met een 8.7 als beste uit de test. Mooi dat ik op dat onderzoek kan varen. Bij deze verf kan ik kiezen uit een groot aantal kleuren. En hoewel ik de kleur nog niet helemaal op mijn netvlies heb, weet ik in elk geval dat hij zijn matheid behoudt en daarmee dus ook de intieme uitstraling die ik zo mooi vind!

Gepost door Willeke van Uden

Deel deze blog :

Meer inspiratie

1.eetkamer_kleur20180619112804.jpeg
Kleur trends 2018

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay