17 januari 2019

Ga nicotinevlekken écht te lijf!

Ga nicotinevlekken écht te lijf!

Als je gaat klussen heb je vaak met een budget te maken. Soms willen we nog wel eens voor goedkopere varianten kiezen als het gaat om muur of plafondverf… maar in dit geval bleek goedkoop letterlijk duurkoop. Lees hier waarom!

Een goede vriendin kreeg laatst de sleutel van haar nieuwe huisje. De eigenaar voor haar was een wat oudere man die veelvuldig in huis had gerookt. We zagen al snel dat hierdoor toch meer moest gebeuren dan we aanvankelijk dachten. En dat sloeg een aardig gat in haar klusbudget.
 
Om de kosten te drukken had ze goedkope plafondverf gekocht. En hoewel er op de emmers ‘extra dekkend’ stond, bleek niets minder waar. (Overigens begreep ik later bij Decokay dat ‘extra dekkend’ vooral te maken heeft met egaal opdrogen. Gerelateerd aan de zuiging van de muur en de dekking van de kleur.) Muren en plafond waren behoorlijk geel uitgeslagen met nicotinevlekken. Vooral in de hoeken. Vol goede moed ging ik aan de slag met een grote roller om het plafond te witten. Ik kon mijn geluk niet op, want de gele vlekken verdwenen onder een dikke laag latex. Tenminste dat dacht ik.
 
Ik had natuurlijk van tevoren bedacht dat het plafond wel twee keer gerold moest worden voor een mooi resultaat. Na een paar dagen inspecteerde ik mijn werk. Maar wat een teleurstelling: de gele nicotine was gewoon door m’n witte laag heen gekomen! En zelfs de tweede laag verf de volgende dag haalde niets uit… Al m’n werk voor niets.
 
Daar moest een specialist aan te pas komen, snel naar Decokay dus. Een adviseur vertelde ons dat vlekken zoals nicotine ‘doorslaan’. Hoeveel lagen je ook aanbrengt, de vlek komt er altijd doorheen. En dat kun je oplossen door de vlekken te ‘isoleren’ met een speciale verf. En zo liepen we de deur uit met een waardevol advies en een grote emmer Sigma Stainaway om deze nicotine te lijf te gaan.
 
Ze hadden bij Decokay niets teveel gezegd. Al na de eerste laag verdwenen de vlekken als sneeuw voor de zon. We konden niet anders concluderen dat in sommige gevallen goedkoop juist duurkoop is. Want het had ons een hoop tijd en geld bespaard als we ons direct hadden laten adviseren bij Decokay. Een goede leer voor de volgende keer!

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay