17 juni 2020

Apenkooien in de hanebalken op de rommelzolder

Apenkooien in de hanebalken op de rommelzolder

De zolder is vaak het ondergeschoven kindje van je huis. Het wordt er door het schuine dak in de zomer te heet - en in de winter vaak ijskoud. Welke isolatie gebruik je nu het beste om van je rommelzolder een echte speelzolder te maken?

Ondanks dat het een mooie extra ruimte is, wordt de zolder bij veel mensen tot opslagruimte of - op termijn zelfs - rommelzolder gebombardeerd. 
 
Wat in het begin echt nuttig leek, begon mij een maand of drie geleden ineens een doorn in het oog te worden; die compleet volgestouwde rommelzolder. Die zolder hebben we qua ruimte inmiddels ook gewoon nodig trouwens, om te kunnen ravotten, maar ook als werkplek. 

Vol goede moed begin ik stapsgewijs met het afvoeren van alle items. Onze inmiddels al lang vergeten spullen vinden stuk-voor-stuk nieuwe plekjes. Van Marktplaats tot vrienden tot Milieuplein… (Soms moet je gewoon resoluut afscheid nemen.)

Maar nu… het is op zolder altijd verzengend heet in de zomer, en in de winter is het er ijskoud. Bovendien hebben we toch nog wel een paar dingen die we in een ander seizoen weer nodig hebben, zoals winterdekbedden en ski’s. We besluiten daarom om in de schuinste hoeken wanden te plaatsen, zodat de meest essentiële spullen daarachter kunnen worden weggestopt. 

Ook isoleren we de zolder extra van binnenuit. In plaats van glaswol en spijkerflensdekens, kiezen wij voor kant-en-klaar afgewerkte isolatieplaten met een dampwerende laag. We hebben tenslotte nog genoeg andere dingen te doen! Ziet er trouwens ook meteen super de luxe uit met die scheidingswanden en platen. We geven het geheel een mooi likje extra matte krijtverf. Oker is ‘in’ en het past gewoon bij de ruimte! het onderste deel van de scheidingswanden met kastruimte erachter, heb ik rondom eerst in de magneetverf gezet, en daarna in de schoolbordverf. Lekkere uitlaatklep om helemaal eigen te maken dus.

Daarna hebben we een geluidsisolerende ondervloer gelegd, waardoor we toch gewoon konden kiezen voor een harde PVC vloer. We zijn namelijk van plan om straks een grote schommel en boxbal op te hangen, en een pingpongtafel neer te zetten. Wel fijn dus als we dan niet de hele dag olifantenpootjes boven ons horen van drie wildebrassen...

Er zaten al dakramen in gelukkig toen we hier kwamen wonen, maar daar hangt nog niets voor. Dat vonden we eerlijk gezegd ook een beetje lastig met zo’n schuin raam… De hoogste tijd dus om ons eens goed te laten informeren over de mogelijkheden. Zo gezegd zo gedaan. En als we de juiste raambekleding hebben, rest ons alleen nog een zitzak neer te gooien en ze kunnen apenkooien… Niets meer aan doen!

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay