11 november 2019

Sterk staaltje dynamisch blauw

Sterk staaltje dynamisch blauw

Gezien bij vrienden: lambrisering met muurverf. Eerlijk is eerlijk, ik riep in eerste instantie: ‘Oh wat leuk gedaan, die twee kleuren verf op de muur!’  Afijn, weer wat geleerd: lambrisering hoeft niet van hout te zijn en is zeker niet ‘uit de tijd’. Het is zelfs helemaal terug van weggeweest. 

Als ik eenmaal op Google beland, op zoek naar tips om een muur in meerdere kleuren te verven, raak ik in de ban van de vele manieren om met verf effecten en vormen op de muur aan te brengen. Je kunt met afplaktape geometrische vormen creëren, of je kunt een vrije vorm schilderen. Mijn oog valt op een muur met een grote cirkel erop. Dát wil ik!

Omdat ik tegenwoordig vaker thuiswerk, komt er een werkplek met bureau in de woonkamer bij. Deze plek moet echt een eigen gezicht krijgen. Mijn lievelingskleur is altijd al blauw geweest, maar ik heb er nooit mee durven ‘knallen’ op de muren, het bleef altijd bij accenten. Maar ik heb de Sigma kleur van het jaar 2020 (Chinese Porcelain) gezien, en die heeft mijn hart veroverd. En met de milieuvriendelijke Perfect Matt muurverf is succes gegarandeerd. Want: geen strepen, een kind kan de was doen. Deze kleur blauw is intens en dynamisch en werkt goed met tastbare stoffen en goudbruine aardetinten. Ik rek dat begrip creatief op, en ga voor een gouden cirkel op de blauwe wand!

En nu… ‘How to?’ Een lambrisering had ik gewoon op hoogte af kunnen meten vanaf de plint, en dan met tape een rechte lijn kunnen plakken. Geen paniek, het internet biedt wederom uitkomst, en het lijkt - zo op het eerste gezicht - zelfs best eenvoudig. ‘Zorg dat de muur schoon en effen is’; check. ‘Gebruik een potlood aan een touwtje, en trek rondom een cirkel’. (Als je een grote cirkel wil zoals ik, raad ik je aan om iemand het middelpunt vast te laten houden.) Et voila! De rest is een kwestie van ‘inkleuren’. Het resultaat is oogverblindend. Wedden dat ik straks ook uitgelaten reacties krijg van vrienden!

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay