25 maart 2019

Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!

Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!

Een dakkapel heeft veel te verduren met de Hollandse weersinvloeden. Het kan zo dertig graden zijn, maar het kan ook zo weer een week regenen. Juist die wisselvalligheid maakt dat je dakkapel goed onderhouden moet zijn en beschermd is tegen dit weer. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je aan de slag gaat?

Alle buitenschilderwerk is gedaan, wat een lekker gevoel. Ik heb wel een paar vrije weekenden verdiend. Ik nestel me heerlijk met een boekje op de loungebank en… gedver! Met een schuin oog kijk ik naar boven. De dakkapel… nooit meer aan gedacht. En oef, wat steekt ie af nu alle deuren en kozijnen strak in verf zitten. Met frisse tegenzin besluit ik toch maar een plan van aanpak op papier te zetten. Operatie Dakkapel.
 
Hoewel ik mij besef dat een dakkapel veel te verduren krijgt in ons koude en vaak natte kikkerlandje, zie ik m’n geest al dwalen. Ik had me zo verheugd op even nietsdoen… maar we moeten echt aan de slag. Ja ik weet het: het is het behoud van de dakkapel en goed onderhoud verlengt de levensduur aanzienlijk. En eigenlijk verdient mijn dakkapel ook wel een lik verf van Sigma S2U Allure… Die verf adviseerde Decokay mij voor de kozijnen en de deuren en die beviel mij prima!
 
De dakkapel is één van de moeilijkste onderdelen van het huis om te schilderen. Allereerst hebben we de locatie: het dak. En daarom is veiligheid essentieel. Een steiger is echt verplicht en een valbeveiliging dus ook. Het gebruik van een ladder wordt sterk afgeraden! Daarnaast heeft een dakkapel veel details en kleine hoekjes, het schilderen is dan ook een arbeidsintensieve klus. Gelukkig krijg ik veel tips van Decokay en samen komen we tot een plan van aanpak. Die uitdaging durf ik nu wel aan te gaan.
 
Het hielp wel dat ik wat foto’s van de dakkapel had meegenomen, zo konden de adviseurs precies zien waar ik het over had. Ook dan geldt weer: een goede voorbereiding is het halve werk. Maar nu was mijn voorwerk gelukkig al grotendeels gedaan toen ik aan de slag ging met de deuren en de kozijnen buiten… En mede dankzij Decokay staat mijn dakkapel straks strak in de lak van Sigma S2U Allure. Dan kan ik heerlijk genieten van het mooie weer en mijn tuin!

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay