17 september 2021

Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?

Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?

Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.

Aangezien ik zojuist een volledige interieur verbouwing achter de rug heb, en veel schrijf over inrichting, kan ik uit eerste hand meepraten over de do’s en dont’s. Toegegeven, ik liep tegen sommige problemen te laat op… Maar ik zal ze in ieder geval geen tweede keer maken. Leven is leren… Mijn lessen deel ik hier graag met je.

Eenheid is alles
Eenheid in interieur is alles. Zo merkte ik dat het heel moeilijk is om bij één kleur te blijven, en deze te ondersteunen met zacht toegevoegde kleuren. Voor je het weet heb je alles in ‘ongeveer’ dezelfde kleur grijs. Mijn basis is greige (grijs met beige) en ik kan je vertellen dat dit niet hetzelfde is als leem grijs (muren) of koud grijs (wat ik eerst koos voor de ramen). Nuances zijn essentieel dus. 

Licht in het duister
Neem verlichting in je budget op. Dat kostte mij achteraf een beste rib uit het lijf namelijk. Ik had op veel plaatsen geen praktisch licht, of juist geen sfeerverlichting, maar kon de oude lampen niet meer kwijt omdat deze de stijl doorbraken. 

Je blik op buiten
Wat je voor de ramen hangt moet honderd procent passen in de door jou gekozen stijl. Strakke duo rolgordijnen in een romantisch interieur kunnen echt niet. Of een mooi nieuw behang met bloemen, dat niet past bij het - al drukke - dessin van de gordijnen. Bij het uitzoeken van raambekleding is de kleur écht essentieel. De gordijnen vormen samen met de vloer en de muren jouw eenheid. Dat is je basis. De rest is aankleding. Functie is ook belangrijk. Zo is mijn raambediening elektrisch en onbekabeld (weer een probleem minder).

Lekker lopen en leven
Tot slot… De indeling. Niet dus… Deze neem je vanaf de eerste planning mee, zeker als je niet met snoer problemen wil klungelen - zoals ik - in een later stadium. Dit zijn nu kennelijk juist die belangrijke, finesse kneepjes. Wie vooraf rekening houdt met de looproute en praktisch gemak, kan alles bovendien veel beter op elkaar afstemmen. Daarnaast kun je dan ook alvast de kleden uitzoeken die de leefruimtes verbinden. 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

'Fout' bestaat niet

Maar er is wel een beste manier voor alles...

MEER INFO

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay