2 september 2022

Tapijt voor duizend-en-één-nachten…

Tapijt voor duizend-en-één-nachten…

De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.

Zachte vloerbedekking als tapijt, spreekt tot de verbeelding, dat is een feit. Nu heb ik geen kleine kinderen meer om lekker mee samen op de grond te ravotten en spelen, maar dat is voor die associatie ook helemaal niet nodig.

Sinds kort hebben we een vakantiehuisje. Niets leukers dan dat helemaal opnieuw in te richten naar je smaak. Ineens kun je toch kiezen voor andere kleuren dan je thuis zou doen. Het geheel mocht ook best wel iets zomers hebben.

Maar het ultieme gevoel van ontspannen, is voor mij toch wel als de vloer onderdeel wordt van het gezellig samenzijn. Dit vergroot de leefruimte, net als het gevoel van ‘vrij zijn’. Natuurlijk kan dat met een mooi kleed, maar ik wilde dit gevoel ‘all the way’.

Lichte kleuren zijn besmettelijk! En ik zal het vast berouwen hoor… Maar oh, heb ik toch heel mijn leven al crèmekleurige vloerbedekking gewild… Goed advies is goud waard, want voor dit probleem blijken allerhande oplossingen bedacht tegenwoordig.

Zo heb je tapijtstroken (die in niets lijken op die goedkope tegels van vroeger!) Wanneer je écht een vlek hebt, kun je in geval van hoge nood een deel vervangen. Ook zijn er nieuwe soorten tapijt, die vuilwerend zijn. Zó vuilwerend, dat je er zelfs bleek op kunt laten vallen… Dus hoef je je over een kop koffie of rood wijntje ook geen zorgen meer te maken…

Zodoende hoefde ik alleen nog te kiezen uit het soort tapijt, hoogpolig, laagpolig, en soort lus. Ik koos voor velours tapijt… Dicht, laagpolig, maar met die echte fluwelen uitstraling. Zo is ons vakantiehuisje een soort meditatie retraite geworden. Waar we met kussens op de grond zitten, en ons vrij voelen…

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Onder de indruk van de variaties in tapijt?

Bekijk ze allemaal in onze winkel!

MEER INFO

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay