12 september 2019

New day, new dawn… Tranquil Dawn!

New day, new dawn… Tranquil Dawn!

Een jachtig leven waarin we altijd maar bereikbaar (moeten) zijn. Daarin kunnen we wel wat kalmte en licht gebruiken. Een rustig moment voor jezelf, of met de warmte en hartelijkheid van fijne mensen om je heen. Waar heb ik het over? Juist, de kleur van het jaar Tranquil Dawn!

Misschien heb je het al gehoord of gezien, ik keek er in ieder geval reikhalzend naar uit, de kleur van het jaar 2020! Onlangs maakte Flexa, zoals zij dat elk jaar in september doet, bekend dat die kleur Tranquil Dawn is. Een mooie lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. Denk aan de lucht bij zonsopkomst, die subtiele en zachte kleurschakeringen zie je in Tranquil Dawn terug.

Geïnspireerd op wereldwijde trends, waarin te zien is dat onze wereld steeds digitaler en hectischer wordt, is deze kleur tot stand gekomen. Volgens het internationale ‘kleurenteam’ dat hier mee bezig is geweest, voelen we bij de start van dit nieuwe decennium een drang naar bezinning en hartelijkheid. De tonen van het ochtendgloren staan symbool voor rust, kalmte en licht. Mix het met houten meubels voor een warm effect, of juist met zachte stoffen in koele tinten voor een rustgevende uitstraling. 

Ik word heel zen en blij van deze kleur. Het is een prachtige tint om in huis te gebruiken als ‘solo’ kleur, maar zeker ook ideaal om te combineren met meer verzadigde kleuren zoals diepblauw en groen. En wat te denken van een combinatie met pastel roze voor een zacht poederachtig effect! Of juist een felle tegenhanger zoals rood, voor de durfals onder ons. Met Tranquil Dawn kun je zowel in een Scandinavische, moderne, landelijke alsook botanische woonstijl goed uit de voeten. Met zoveel kleurenpaletten beginnen bij mij de ideeën al te borrelen. Waar is m’n verfkwast? 

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay