28 oktober 2019

Een atelier vol creativiteit

Een atelier vol creativiteit

Met welke tinten kun je Tranquil Dawn, de Flexa-kleur van het jaar 2020, combineren? De keuze is afhankelijk van de sfeer die je beoogt. Hou je van warm, creatief en heb je een beetje lef, dan zou ik het volgende zeker lezen. 

‘Zeg, jij bent toch kleurenexpert?’, vroeg een vriendin mij laatst. ‘Wil je voor mijn nieuwe atelier de kleurenindeling maken?’ Ik was eigenlijk verbaasd dat zij dat mij vroeg. Want als er iemand creatief is - ze is namelijk kunstenaar - is zij het wel. Maar ze wilde zich helemaal richten op haar beelden en schilderijen, en door mij laten verrassen.
 
Dat liet ik me geen tweede keer zeggen. Ze had namelijk recent haar intrek genomen in een fantastische ruimte in een oud pand, met grote, hoge ramen. De muren waren echter nog vaalwit; die konden wel een lik verf gebruiken. Ik moest gelijk aan Tranquil Dawn denken, de kleur van het jaar 2020, in combinatie met het palet a home for creativity.

De grijsgroene tint met blauwe ondertoon van Tranquil Dawn is mijns inziens een perfecte basis waarop kunst goed uitkomt. Om de creaties van mijn vriendin vervolgens lekker te laten ‘knallen’, is het door Flexa bedachte complementaire kleurenpalet a home for creativity de perfecte match. Dit zijn rijke volle kleuren die een eclectisch gevoel oproepen en warmte en welbehagen aan een ruimte geven. 

Ik koos voor bosgroen, bordeaux leaf en tranquil dawn op de muren. En om het af te maken kocht ik voor op de houten vloer een kleed met bont bloemenpatroon op een zwarte ondergrond. Gemixt met de vintage bruine, lederen fauteuils die er al stonden, is het een sfeervol plaatje geworden. Een atelier waar mijn vriendin in haar nopjes is en graag werkt. Mooi hoe kleuren creativiteit kunnen ondersteunen!

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay