23 mei 2019

Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!

Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!

Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!

We weten allemaal dat schilderen belangrijk is om de staat van je deuren en kozijnen optimaal te houden. En elke vijf jaar komt er toch wat buikpijn, omdat die grote, tijdrovende en vaak kostbare klus weer op mijn voorjaarsprogramma staat. Ik was dan ook erg opgelucht toen bleek dat het schilderwerk tegenwoordig een koud kunstje kan zijn. Letterlijk en figuurlijk… want met de Sigma S2U Allure kun je die klus wel tien jaar rekken en bovendien is deze verf toepasbaar bij temperaturen tussen 0 en 30 graden Celsius. En dat betekent dat je tegenwoordig het hele jaar door kunt schilderen.
 
In vaktermen noemen ze dat ook ‘vierseizoenen-onderhoud’, oftewel het hele jaar door kan er met deze verf gewerkt worden. Het fijne hiervan is dat, als je het schilderen wilt uitbesteden, je een vakman dus ook in de periode van 1 november tot 20 maart kunt inschakelen. We hebben het dan over de ‘winterschilder’...  en die is vaak een stuk goedkoper! Maar de goedkoopste oplossing is natuurlijk altijd om zelf de ladder op te klimmen en dat doe je het liefste als de temperatuur wat hoger is en de weersomstandigheden wat beter.
 
Maar stel dat je wel in een kouder jaargetijde schildert, dan ben je in het voorjaar, als de eerste warme zonnestralen zich aandoen, lekker vrij. Heerlijk buiten in de tuin met een zonnetje op je bol en geen steigers op je terras. En als laatste, kun je - wanneer je vaststelt dat je kozijnen en deuren wel een kwast kunnen gebruiken - direct aan de slag. Wachten op het voorjaar of de zomer behoort dus voorgoed tot het verleden.
 
Nou is de Sigma Allure zulke fijne verf dat het zelf klaren van de klus zeker geen straf is. Laat je in elk geval van tevoren even goed informeren door de professionals van Decokay over de maatregelen die je moet nemen wanneer de weeromstandigheden wat minder zijn en je toch buiten aan de slag wilt. Dan weet je zeker dat je voor jouw verfklus de juiste producten en verf mee naar huis neemt.
 

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay