5 februari 2022

Gordijnen - zacht en warm aangekleed

Gordijnen - zacht en warm aangekleed

Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.

Voor mij is het nooit de vraag geweest óf ik voor gordijnen zou gaan… Althans, overgordijnen. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik een jaren dertig woning heb, met nog van die lelijke radiatorbuizen aan de zijkanten van het raam. Een euvel dat overgordijnen perfect kunnen maskeren. 

Persoonlijk vind ik een combinatie van overgordijnen en semi transparante gordijnen ook het mooiste. Bij mijn smaak en interieur, maar ook bij mijn huis, staat de combinatie van een harde raambekleding met gordijn gewoon minder mooi. Voor elk interieur geldt wat mij betreft dat de stijlen goed ‘in sync’ moeten zijn voor mijn gevoel. 

Je moet de gordijnen dan wel tot op de grond laten hangen uiteraard. De warmte is in de avond toch al binnen en gordijnen sluiten de kou die via de ramen komt, weer buiten. Dat heft elkaar dus op. Want gordijnen tot op de vensterbank… Dat is vaak een noodzakelijk kwaad, dus als het niet hoeft... Terwijl gordijnen tot op de grond juist krachtige luxe uitstralen. 

De ideale combinatie is voor iedereen anders. Voor mij was de eye opener van de eeuw een mix van dingen die echt even ander gingen dan ik gewend was. Ik kende alleen maar het riedeltje ‘enkele, dubbele of triple plooi’. Dit keer ben ik echter voorbeelden in het echt gaan bekijken, en viel voor een heel mooi golvende wave plooi (met bijpassende gordijnrails). De statigheid die dat alleen al geeft is magnifiek. 

Het tweede was de stof. Het enorme verschil met andere keren was dat ik vooral online naar kleur keek. Dit keer heb ik me laten leiden door het materiaal van de stof zelf, en heb ik stalen meegenomen om dit te matchen (ook met de plooi!). 

Het klinkt een beetje vergezocht misschien, maar het materiaal blijkt zelfs nog belangrijker dan de kleur! Denk aan mat, grof geweven versus glans, en glad. De ultieme gordijnen geven hetzelfde ‘gevoel’ als jouw stijl. 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Nieuwe gordijnen uitkiezen?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay