28 oktober 2018

Warm wintergevoel met velours

Warm wintergevoel met velours

Ik ben wel toe aan iets nieuws voor mijn ramen en denk aan velours gordijnen. Deze stof is weer helemaal terug en wint razendsnel in populariteit. Chique en trendy, maar ook warm en verduisterend. Lees hier waarom ik kies voor velours…

Ik heb al jaren inbetweens voor m’n ramen hangen, maar ik merk dat ik in de winter toch op zoek ben naar een gordijn dat meer warmte uitstraalt. En daarom is mijn oog gevallen op velours gordijnen… in de volksmond ook wel fluweel; mooi, chique, warmte isolerend en van nature verduisterend.

Bij velours gordijnen denken we al snel aan rood fluweel, hoge raampartijen, oude huizen - een beetje paleisachtig zelfs - en vervlogen tijden. Maar niets is minder waar. Velours gordijnen zijn weer helemaal van nu en maken een flinke opmars in interieurland. En dat is niet zo gek, want met een velours gordijn heb je een echte blikvanger in je interieur. Dat komt mede door de dikte van de stof, de glanzende uitstraling en de prachtige kleuren die je vandaag de dag ziet. 

Wil je velours gordijnen die minder opvallen? Zorg dan dat de kleur van het gordijn mooi mixt met de rest van de kleuren in je interieur. Wil je juist wel dat statement? Dan kies je voor een kleur die knalt! En dat kan, want velours is in heel veel kleuren te krijgen, van trendy okergeel tot chique aubergine. Natuurlijke kleuren zijn trouwens ook mooi; wit- of grijstinten. En wil je juist wel de sfeer van vroeger terugbrengen? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor de koninklijke rode kleur. Combineer dat met goud in interieur en je waant je in je eigen paleis.

Ik kies toch voor een neutralere oplossing. Met veel wit en lichte kleuren in mijn huis, ga ik voor een olijfkleurige velours. Ik mocht van Decokay de staal even mee naar huis nemen en zo kon ik zien dat die kleur prachtig combineert met de rest van mijn interieur. Ook kwamen ze nog even de maat thuis opnemen. Dat is fijn, want zelf ben ik niet zo’n ster in dat soort dingen.

Ik kan niet wachten om te pronken met mijn nieuw velours gordijnen voor de openslaande deuren! En wordt het weer warmer en lichter buiten? Dan wissel ik ze gewoon weer om voor mijn inbetweens en berg ze netjes op tot volgend jaar. Laat die winter maar komen! 

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay