4 maart 2020

De kat krabt de krullen van de...

De kat krabt de krullen van de...

Huisdieren zijn voor veel mensen echte soulmates. Trouwe kameraden die deel uitmaken van het gezin. Dat wil niet zeggen dat je haren en andere viezigheid maar op de koop toe moet nemen. Je kunt heel stylish verantwoord wonen mét huisdieren. Een eigen plek en de juiste materialen zijn de sleutel tot succes.

Je houdt van wonen in een fijn en mooi interieur. Maar je houdt ook van je huisdieren. Hoe combineer je die twee liefdes? Dat blijkt in de praktijk best een uitdaging. Want hoewel een snorrende kat op je zachte sofa van velours er schattig uitziet, blijven er ook kattenharen achter die je daar liever niet wilt. Bovendien scherpt je harige viervoeter graag zijn nageltjes aan jouw pronkstuk van een bank. En na die heerlijke boswandeling met je hond, klost hij gewoon zonder poten te vegen naar binnen. Kortom zand en haren: textielstoffen aan flarden!

Toch hoef je heus niet in een steriel huis met plastic hoezen te wonen wanneer je huisdieren hebt. Dat is ook een kwestie van opvoeden. Een jonge kat die in de vitrages hangt, heb je dat zo afgeleerd met een spuitje water uit de plantenspuit. Bied dan wel een alternatief aan (krabpaaltje en kattenluik!). En dat geldt tevens voor de hond. Een eigen plekje waar je huisdier kan luieren, eten en een manicure kan doen is essentieel. En mogen ze wel bij je op de bank? Gebruik dan een dekentje dat je gemakkelijk in de wasmachine kunt reinigen.

Een hond kun je goed leren dat hij in zijn mand moet liggen. Wanneer je die plek schoonhoudt, loopt je hond niet de viezigheid de rest van je huis in. Een kat is eigenwijzer en zal misschien eens in de paar weken van ‘honk’ wisselen. Zorg daarom dat je enkele fijne kattenhoekjes creëert. Zoals een zacht dekentje op de vensterbank waar je poezenbeest in de zon een dutje kan doen. Een mandje aan de radiator wordt ook gewaardeerd. En een krabpaal in huis natuurlijk, met een holletje om in weg te kruipen. Vind je die dingen oerlelijk? Maak dan zelf een ‘krab en chill’ constructie in bijvoorbeeld dezelfde kleuren als je interieur. Over kleuren gesproken, er zijn mensen die de kleur van hun huisdier afstemmen op hun interieur. Styling 2.0!

De kattenbak is vaak ook een afzichtelijk ding om te zien, maar je kunt ‘m mooi wegwerken achter een kastdeur. Of maak er een kist omheen in ‘jouw’ kleuren. Het moet uiteraard wel goed toegankelijk blijven voor de poes. Wil je overigens het dierenthema verder doortrekken, ga dan voor een spannend panterbehang, een vloerkleed in zebraprint of accessoires in tijgerstreep.

Een praktische onderhoudsvrije vloer is een aanrader met huisdieren. Een puppy heeft af en toe een ongelukje, daar kan hij niets aan doen. Tapijt en hout zijn daarom niet ideaal, maar er zijn legio andere keuzes voor een mooie vloer. Denk bij raambekleding eens aan mooie houten, bamboe of aluminium opties. En tja, er zal heus nog wel eens een nagel in je stoffen fauteuils worden gezet. Maar dat is dan gelijk een legitieme reden om zo nu en dan voor vervanging te zorgen. Zo blijft je interieur up-to-date!

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay