23 januari 2023

Woontrends en kleuren 2023 - wat past bij jouw persoonlijkheid?

Woontrends en kleuren 2023 - wat past bij jouw persoonlijkheid?

Ben jij nog ‘on trend’ in 2023, of is het tijd voor een frisse wind? Grote kans dat jouw persoonlijke stijl bij één van de trends past, zoveel variatie zien we dit jaar. Het leukste van trendwatchen vind ik dan ook de vertaalslag naar het grotere geheel. 

Smaken verschillen, en elke woonstijl heeft een eigen, bijpassend kleurenpalet. Het zou raar zijn om te zeggen ‘dit jaar zijn beige, en de minimalistische woonstijl in’. Daar moet je maar net van houden. Diversiteit is meer dan vroeger kenmerkend. Met de nadruk op twee tegengestelden. Je houdt van groots en expressief uitpakken, of je houdt van rustig en ingetogen. Teruggebracht tot een persoonlijkheidstype, zou dat een introverte of extraverte woonstijl zijn.

Ingetogen (introverte) woonstijlen 
Trending in 2023 zijn bijvoorbeeld de Scandinavische, minimalistische, nautische en bohemian woonstijl. Die laatste kun je zowel druk als rustig toepassen. Bij deze woonstijlen zie je de trendkleuren Warm Gold van Decokay (goudgeel), Wild Wonder van Flexa (zacht geel), maar ook aardetinten (terracotta, beige en wit) met eventueel een zachte steunkleur.

Expressieve (extraverte) woonstijlen 
Dit zijn onder meer: de retro 70’s, eclectisch en Art deco en wederom Boho dus, maar dan voller en kleurrijker. Kleuren die bij deze woonstijlen passen zijn bijvoorbeeld Vining Ivy van Sigma (groen-blauw), Warm Gold van Decokay, paars (van lila tot lavendel en aubergine), koninklijk blauw en petrol. Gedurfde touch: kleur zie je ook terug op deuren en plafonds!

Beide stromingen hebben gemeen: de groene factor (buiten naar binnen halen), en het bewust opzoeken van ontspanning in de natuur. 

De natuur: de tuin doet mee qua kleur en materialen, en als je die niet hebt, is het binnen een groene oase met veel planten. Natuurlijk groen past in alle woonstijlen. Maar we letten ook steeds meer op duurzaam, waardoor tweedehands meubelen weer gemixt gebruikt worden. Daarnaast zie je het terug in organische vormen en natuurlijke materialen van alle tijden zoals macramé, hout en linnen. 
Ontspanning: lekkere, zachte stoffen geven een gevoel van ontspanning en geborgenheid. Bouclé, teddy, pluche, zelfs het behang is aaibaar. Over behang gesproken, als je ergens een statement in je interieur mee kunt maken, dan is het wel met behang! Met geometrische vormen of als museumstuk in de ruimte.

Wat ons verbindt in 2023 is dat jij kiest! Geen keurslijf dus, maar een eigen stijl - een beetje pikken mag… 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Ben je toe aan wat inspiratie?

Wij laten graag zien wat bij jouw smaak past!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay