10 juni 2022

Een haat-liefde verhouding met de elementen…

Een haat-liefde verhouding met de elementen…

Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…

Herkenbaar? Hoezeer we ook van de charme van de zomer en de winter houden, de meeste mensen hebben regelmatig een dubbel gevoel bij het seizoen van het moment… 

Je verlangt naar een berg sneeuw, maar bibbert van de kou en hoopt dat het gauw weer warm wordt. Hetzelfde geldt voor warme zomers. Je verlangde de hele winter naar de warmte, en nu hij er is, kan je bijna niet meer nadenken of werken van de hitte. Die tegenstrijdigheid is inherent aan ons ‘vier seizoenen in één dag klimaat’. Je kunt nooit eens lekker wennen... 

Nu voel ik me verwend met alle beschikbare comfort binnenshuis hoor. De kachel lekker aan, gordijnen dicht, en als die eerste zonnestralen komen, gooi ik alles open en kan er geen genoeg van krijgen. Maar juist die zonnestralen kunnen mij ook een sterk gevoel van haat-liefde geven. 

Ik vind zelf dat ik mijn zaken al best aardig geregeld heb… Antraciet grijze inbetweens voor het raam, met daarachter zwarte gordijnen met barok dessin in zilverdraad. Een mooi setje dus. Alleen, is het in de zomers snikheet binnen, en komt het licht gewoon door de zilverdraadjes heen. Bovendien zit ik compleet in het donker als ik (uit frustratie tijdens het werken) de gordijnen dicht trek… 

Binnenzonwering is het antwoord op al mijn luxeproblemen begrijp ik van een vriendin. Als ik me erin verdiep, voel ik alweer een dubbel gevoel opkomen. Ik kan een blackout voering laten toevoegen aan de donkere gordijnen, maar dat lost het probleem van in het donker zitten niet op. Misschien zijn jaloezieën of shutters wel de oplossing… dan kan ik zelf de hoeveelheid zon die naar binnen komt doseren.

Een andere optie, die overigens beter bij mijn interieur past zijn dupligordijnen met backing/coating. Deze schijnen echt ideaal te zijn voor dit doel. Ze laten wel licht door, maar geen UV-stralen. Ze weren de warmte, én de kou. Ze kunnen deels open en/of dicht… Doe mij zo’n alles-in-één oplossing en ik ben van mijn eeuwige ambivalentie verlost! 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Weten wat jouw beste opties voor zonwering binnen zijn?

Bekijk ons aanbod in de winkel, we adviseren je graag!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay