sofia_gold20210607141038.webp

Welke stoffen bij een Art Deco interieur

Denk je aan Art Deco, dan denk je aan grote glas in loodramen met sierlijke kleuren. Ook zonder deze kenmerkende raamdecoratie kun je je interieur al de perfecte dosis Art Deco geven.

Art Deco is een glamoureuze, chique stijl die je tegenkomt in films met grote filmsterren. Dat je met die stijl ook veel gezelligheid en comfort kunt creëren maakt ‘m ideaal voor in huis. En de opvallende raamdecoratie mag daarin natuurlijk niet ontbreken. Hoewel je ook met subtiele, sierlijke details de stijl heel goed in je huidige interieur invoegt.

De kracht van herhaling
Kies bijvoorbeeld gordijnen in een kleur die al in je interieur voorkomt. Door die kleur als het ware te herhalen, creëer je een patroon in kleurgebruik, wat heel goed past in deze woonstijl. Ga je voor gordijnen met geometrische vormen, dan kun je dezelfde vormen terug laten komen in je accessoires, zoals sierkussens, lampenkap of vloerkleed.

Contrast
Contrast is kenmerkend voor deze stijl, dus pas dat toe in je raamdecoratie. Zwart met wit, donkerblauw met roze: deze prachtige kleuren maken van je gordijnen echte eyecatchers!

Prachtige details
Ook met subtiele kleurverschillen kun je een geweldig effect creëren. Vitrage, overgordijnen of rolgordijnen in ton-sur-ton, waarin een geometrisch patroon licht zichtbaar is, geeft een subtiel en tegelijkertijd oogstrelend effect. Of een print in goud, wat de glamour van deze rijke woonstijl in je raamdecoratie laat terugkomen.

Dus durf uit te pakken met je raamdecoratie en ontdek de luxe van Art Deco!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay