lichte_vloer_desso:tarkett20201022163904.webp

Lichte vloer bij een basic woonstijl

De vloer in je huis is allesbepalend voor de rest van je interieur. Wanneer je fan bent van de basic woonstijl, hou je die dus ook graag licht. Maar is een lichte vloer niet besmettelijk? 

Er leiden meerdere wegen naar Rome als het gaat om het creëren van de ultieme basic woonstijl. Dat is nou juist de charme van deze nieuwe trend. Alles kan, als je het maar (relatief) licht houdt. 

Een whitewash vloer is zeker een optie… als je deze echter onbedekt laat, zul je alleen behoorlijk proper moeten worden. Schoenen uit bij de deur, en meermaals per week even dweilen. Maar er zijn ook andere oplossingen. 

Je hebt tegenwoordig lichte vloeren die zoveel melering en natuurlijke nerf hebben, dat je stof en vuil een stuk minder snel ziet. Reken dan ook zeker de lichtbruine en grijze houtlook soorten mee als optie. Deze passen perfect bij de natuurlijke elementen die zo passen bij deze stijl. Riet heeft dezelfde kleur als licht grenen. Eiken past mooi bij die leren stoel, enzovoorts. En zo haal je de vloer weer terug bij de vele wittinten en grijstinten die je huis zo sereen en ‘luchtig’ maken. 

De grote truc die je veel ziet bij dit onderhoudsdilemma van licht, sober en verstild design, is dat je kunt werken met kleden. Deze kun je net iets donkerder houden dan de vloer zelf, waardoor je het subtiele ton-sur-toneffect krijgt.

Je krijgt dan een mix van overwegend wit, off white, beige en grijs, aangevuld met lichte bruintinten. Kleur aanbrengen doe je in de basic woonstijl met planten; liefst véél planten!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay