dino_behang_eijffinger_wallpower_kinderkamer20200612150306.webp

Vloer, behang en raambekleding basis voor kinderkamer

De enige kamer die je vrijwel elke vijf jaar opnieuw doet, is de kinderkamer. Die moet tenslotte passen bij de leeftijd. Zo kunnen ze ook weer groeien naar een nieuwe levensfase.

Als roze en Frozen úit zijn, dan kan het ook écht niet meer… En dat los je niet op met een nieuw bed, of door het kaptafeltje te vervangen door een bureau. Dan moet je beginnen bij de basis. Die begint op de meeste leeftijden met de vraag: wat is je lievelingskleur?’ En daar mag je best een beetje aan tegemoetkomen. 

De basis van een kinderkamer mag bij uitstek ‘over de top’ zijn. Ga dus samen naar de winkel en bekijk alle kleurstalen, tot je die perfecte kleur blauw vindt. En zoek daar meteen bijpassende kleuren bij uit. Maar toch kies je kleuren niet op zichzelf staand uit. Als je van tevoren bedenkt dat je een mooi geheel wil krijgen, dan duik je ook meteen samen de behangboeken in, en bekijk je verschillende vloeren. Je kunt een kind niet blijer maken dan hem of haar zelf mee te laten kiezen. 

Daarvoor hoef je overigens niet te vrezen dat de hele kamer dan zuurstokroze wordt… Zodra ze de stalen behangboeken zien en het brede aanbod murals en fotobehang dat er tegenwoordig is, moet je ze nog maar zien weg te trekken. Bij zuurstokroze past bijvoorbeeld fantastisch een felgekleurde knallende graffiti wand. En je kleine archeoloog in de dop kan haar collectie dinosaurussen perfect uitstallen tegen het jungle behang met giraffen, zebra’s en apen. 

Als de keuze voor het behang eenmaal gemaakt is, kun je overstappen naar de vloer. Elke kinderkamer heeft op zijn minst een zacht tapijt nodig. Zo niet als vloer, dan toch op z’n minst in de vorm van een kleed. Maar verder zijn er geen kleuren of materialen die niet zouden passen in een kinderkamer. Zolang de vloer qua kleur en dessin past bij de gekozen muren, zit je goed. 

De absolute finishing touch is raambekleding. Daarmee kun je nét dat laatste zetje geven ter completisering. Ga je over de top met oerwoud gordijnen er nog bij? Of hou je het rustig en kies je een kleurtoon van de muur? Vrijwel alle vormen raambekleding zijn er in uiteenlopende kleuren en dessins. Houd er wel rekening mee dat je wil verduisteren… Want je kunt ze in een hoop hun zin geven, maar daar wil je niet om 6 uur ‘s morgens van wakker worden.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay