pop_style_as_creation20200910141906.webp

Vintage items combineren met eigentijds retro behang

Om te weten waar je aan begint als je je interieur wil verrijken met mooie vintage of retro spullen, is het goed om de begrippen helder te hebben. Want de termen retro en vintage worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar betekenen wel degelijk iets anders. 

Wat is vintage precies? Ga je voor vintage, dan ga je voor iets dat écht stamt uit de jaren ‘50, ‘60, ‘70 en begin jaren ‘80. Een vintage item is dus vaak gebruikt, heeft een verhaal en ademt de tijdsgeest uit van toen.

Je vindt vintage in speciale vintage stores, op (rommel)marktjes, speciale websites of op marktplaats. En met een beetje geluk staat er nog wat op zolder bij je ouders of oma waar je even mag rondsnuffelen. 

Retro is gewoon te koop in de winkel, dus nieuwe producten uitgevoerd in materiaal van nu, maar gekleed in een jasje van toen. Met retro haal je dus de charme van toen met het gemak van nu in huis. Denk maar aan een moderne usb-luidspreker in de vorm van een jaren ‘60 box. Ken je de film Grease? Dan weet je wel wat ik bedoel.

Als je niet weet waar te beginnen, ga dan eens op zoek via Marktplaats. Maak een zoekterm aan op bijvoorbeeld vintage meubel of vintage lamp, en laat je verrassen door wat je aangeboden krijgt. Zo leer je vanzelf wat je mooi vindt en wat niet. Nu is het alleen nog de kunst om je vondst te laten matchen met je bestaande interieur… Maar ook dat is niet ingewikkeld, een behang met een retroprint is hip & happening en volop te vinden.

 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay