bn_walls_accentmuur_atelier_collectie_banboe20200715154930.webp

Accentmuur maken met behang

Behang is hip, hot en trending. Dat is niet opmerkelijk gezien de innovatie die behang onderging. De dessins zijn tegenwoordig van imposante kwaliteit. Ook het materiaal is steviger en gebruiksvriendelijker dan vroeger.

Grote klodders behanglijm overal, een plakkerige behangtafel. Dat is vandaag de dag niet meer als je werkt met vliesbehang; behanglijm gaat zo vanuit de pot op de muur. Een kind kan de was doen.

Kies je voor behang, dan kies je voor de makkelijkste manier om je muur te verfraaien. Maar negen van de tien keer is dat ook meteen de mooiste oplossing! Je hoeft echt niet meteen je hele huis te behangen, maar juist dat ene wandje kan je hele kamer ophalen. Of dat nu een wand aan het hoofd- of voeteneind van het bed is om bij weg te dromen, of een tafereel bij de eettafel, werkplek of zithoek. 

Elk huis heeft eigenlijk in elke kamer op zijn minst één mooie behangwand nodig om de ruimte af te maken. (Dit wordt ook wel een ‘accentmuur’ genoemd.) Met zo’n enkele muur kun je bijvoorbeeld een mooi design meubelstuk prachtig uit laten komen. Ook creëer je er zo echt ‘aparte hoekjes’ mee binnen één en dezelfde ruimte.

Hoe kies je nu die ene wand die perfect past bij jouw smaak en interieur? Misschien ben je bang dat het snel te druk zal worden. Dat risico bestaat ook zeker. Het behang moet ondersteunend zijn aan de boodschap die jij wil uitdragen qua stijl, en geen op zichzelf staande fashion statement worden waar je hoofdpijn van krijgt... Daarom zoek je jouw behang idealiter uit in een kleurtoon die ook terugkomt in je interieur. 

Op die manier past ook een weelderig, hoofdzakelijk donker bloemenbehang bijvoorbeeld uitstekend in een kleine slaapkamer met zwarte kozijnen. Wanneer je kiest voor pastelkleurige inbetweens met grijze fluwelige velours overgordijnen, zul je versteld staan hoe krachtig donkere kleuren kunnen werken zonder benauwend of klein te worden.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay