behang_bn_walls_het_melkmeisje_van_johannes_vermeer20200902111644.webp

Behangcirkels met verschillende prints

Cirkelbehang is het nieuwste, hippe snufje op het gebied van behang. Doordat je niet een hele wand behangt, maar slechts een cirkel, ontstaat een rond schilderij, met de indruk van een geheime doorkijk.

Als je twijfelde over iets nieuws op de wand, ben je op slag verkocht als je de nieuwste collectie behangcirkels bekijkt. Ze zijn er in een keur aan dessins, en passen daarom in elke ruimte; boven de bank in de woonkamer, boven het bed in de slaapkamer, of speels op een lege wand in de kinderkamer. 

Het spreekt voor zich dat het ook qua werk scheelt of je slechts een cirkel, of een hele wand behangt. Snel en eenvoudig een groots resultaat bereiken, is hier dus zeker van toepassing. 

Het krachtige qua design van een behangcirkel is de ronde uitsnede. Er is dus geen sprake van een herhalend patroon, dat bij een compleet behang wel een rol speelt. Juist dat ene mooie detail, of die enkele landschap impressie, staan centraal. 

Het beeld mag er zijn - en speelt een hoofdrol op de wand. Het is dan ook een mooie manier om een wand te laten spreken zonder dat het al te druk wordt. Ook worden overige aankledingen zoals schilderijen overbodig. De cirkels zijn namelijk 145 cm hoog, dus op zichzelf al een behoorlijke eye catcher op de wand.

Wanneer je voor een fotografisch landschap kiest met groen loof, omringd door nevel, waan je je midden in de bergen. Kies je voor een schilderachtig landschap met palmbomen, dan is jouw venster op de wereld ineens exotisch geworden. Zo kun je spelen met jouw denkbeeldige ‘doorkijk’.

Wil jij liever een dessin dat puur het beeld laat spreken, als een echt schilderij? Dan zijn de meesterschilders misschien wat voor jou. Een Van Gogh of Vermeer detail aan de wand is bovendien rustiger dan een heel schilderij. 
Bijzonder fraai zijn de - momenteel gewilde - natuurlijke dessins van bloemen en vegetatie. Deze zijn er in alle mogelijke stijlen, van romantisch tot uitgesproken jong en hip. Ze passen goed in de natuurlijke trend van het moment.
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay