beits_voor_buiten20200415112310.webp

Beitsen voor buiten

Wat is beits eigenlijk en wat zijn de speciale eigenschappen waardoor je geen grondlaag hoeft aan te brengen?

Er is één uitzondering op het moeten aanbrengen van grondverf. Wanneer je met beits gaat werken, is gronden namelijk niet nodig. Beits is een verf die - kort gezegd - water doorlaat. Dat kan enorm belangrijk zijn wanneer er bijvoorbeeld al vocht in het hout aanwezig is. 

Bij beschadigde oude verflagen van buitenschilderwerk is dat vaak het geval. Of denk aan de schutting, een typisch voorbeeld van een object waarbij je niet in alle hoeken en gaten kunt komen. Op die manier kan toch vocht in het hout trekken. Wanneer je dan met een dekkende aflak aan de slag gaat, sluit je dit vocht als het ware op, waardoor houtrot van binnenuit kan gaan plaatsvinden. 

De meest bekende beitsen zijn (semi) transparant. Je ziet daardoor de houtnerf nog, wat een bijzonder mooi effect geeft. Deze beitsen heb je in diverse kleuren, en met iedere laag die je opbrengt, verdiept de kleur zich, en wordt de dekking groter. Maar je hebt ook dekkende beitsen. Deze zijn overigens altijd (zijde)mat. De laatste trend is matte zwarte beits, je ziet het steeds vaker terug op tuinhuisjes en schuttingen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay