buitenkleuren_verf20200824173338.webp

Kleur kiezen voor buiten schilderwerk

Het is tijd voor een nieuw laagje verf voor je buitenkozijnen, en dan rijst de vraag: ga je voor dezelfde kleur, of pak je het deze keer helemaal anders aan? Hoe kies je de kleur die het beste past bij jouw huis? 

Is het schilderen van jouw buitenkozijnen een kwestie van: nieuwe laag, dezelfde verf? Of kies je bij elke schilderbeurt opnieuw de kleur? Uitvinden welke kleur voor jouw buitenboel het mooiste is kan voor hoofdbrekens zorgen. Deze tips helpen je op weg.
Natuurlijk, soms heb je helemaal geen keuze omdat de kleur voor buiten al voor je is bepaald, bijvoorbeeld als je in een monumentaal pand woont. 

Is de keuze wel aan jou, dan is er genoeg te kiezen. Zo kun je gaan voor een kleur die goed past bij de omgeving van je wijk of straat. Woon je bijvoorbeeld in een groene buurt? Kies dan voor een groentint om die natuurlijke kleur te benadrukken. Ga je voor een rustige uitstraling? Dan zou een grijstint perfect passen. Wil je jouw kozijnen extra op laten vallen? Kies dan voor wit, wat een stenen gevel een elegante uitstraling geeft. Zo maak je van je kozijnen een ware lust voor het oog! En vergeet niet om ook oog te hebben voor de kwaliteit van de verf die je gebruikt!

Het is overigens wel zo dat een donkere kleur op je kozijnen weer sneller geverfd moeten worden. Donker trekt nu eenmaal zon en warmte sneller aan dan dat licht doet.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay