duette_decokay20210929175020.webp

Vloer en raamdecoratie combineren

Welke kleur gordijnen kies je bij een donkere vloer? Welke raamdecoratie bij een betonlook vloer, enz.? Herhaal je kleurpatronen, of kies je juist voor contrast? Hoe bereik je de ideale match qua raambekleding in combinatie met je vloer?

Alle woonbladen interieurs hebben één ding gemeen waardoor ze zo aansprekend zijn; ze zijn ‘in tune’ met de rest van de omgeving. Nu is dat op zich nog best lastig, om de ideale match te vinden tussen alle stijlelementen zoals de vloer, de muren en het raam. Vooral die laatste kun je niet omheen. Kies je verkeerd, dan blijft het een doorn in het oog. Maar hoe kies je ‘goed’?

Twee dingen: kleur en stijl. Het vinden van de ideale balans doe je het beste door een moodboard te maken met kleuren, en jouw vaste stijlelementen. Vraag daarom altijd de specialist welke raamdecoratie past bij jouw woonstijl. Of beter nog, neem een foto mee van je interieur! Want een donkerbruine vloer heeft niet altíjd behoefte aan rustieke bruine houten jaloezieën. Het kan ook te donker worden.

In grote lijnen heeft elke soort raambekleding van zichzelf een bepaalde uitstraling. Zo staan nonchalant golvende overgordijnen met inbetweens heel rustiek, maar het mooie is dat deze zich écht in elk interieur thuisvoelen. In industriële of klassieke interieurs laat je ze gewoon overhangen op de grond. Plissé gordijnen zijn bijvoorbeeld échte romantiek liefhebbers, maar… doen in een modern interieur ook weer heel strak aan.

Raamdecoratie die blij wordt van ‘strakke’ interieurs (basic- of moderne interieurs bijvoorbeeld) is zelf ook strak. Meestal vallen deze varianten dan ook in het kozijn. (Kies je deze optie, werk dan eventuele buizen aan de zijkanten weg voor optimaal resultaat). Denk aan (duo) rolgordijnen, en natuurlijk de bekende horizontale jaloezieën in kleur-, breedte- en materiaal naar wens. Maar er zijn ook lamellen die verstopt zijn in losvallende inbetweens, of een hyper moderne variant inbetween gordijn waarin door scherpe vouwen een strak effect ontstaat.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay