four_season_as_creation20200519171442.webp

English cottage stijl met bloemetjesbehang en strepen

Gezellig en knus, dat is het gevoel dat je krijgt van een interieur in Engelse cottage stijl. Wil je dat ook, wissel dan vrolijk, romantisch behang af met geverfde muren in rustige naturel of pasteltinten. Alsof de wanden je omarmen!

Voor alle mix en match types is de woonstijl à la Engelse plattelandscottage een walhalla. Want hier gaan wanden met lichtgroen behang en gele vlinders eenvoudig samen met een behang in een meer groenblauwe tint bedrukt met verfijnde bloesemtakjes. En alsof dat nog niet genoeg is, verf je een andere wand gebroken wit of vooruit, toch maar die lichtblauwe pastelkleur. Nog meer? Wel ja, voeg ook ergens nog een wandje met een leuk streepjespatroon toe. Het mag allemaal. Zolang je de kleuren op elkaar afstemt, komt het goed. 

Mix en match dus. Dat betekent ook dat je aan de behangen of geschilderde muur leuke haakjes maakt waar je zomerse strohoeden aan hangt. En borden! Vele mooie, porseleinen borden aan de wand. Zoek ze bij je oma in de servieskast of investeer in nieuwe van bijvoorbeeld Wedgewood. Liever een gek wandlampje? Dat kan uiteraard ook. Kies er dan een met leuke ouderwetse kapjes, maar dan wel in een nieuwe, moderne variant!

Mooie pentekeningen in houten lijstjes doen het eveneens goed. Of struin over rommelmarkten en zoek schilderijtjes van ouderwetse jacht- of boerderijtaferelen. Spuit de lijstjes in dezelfde kleur als de wand en tadaa, je hebt er een eigenzinnig kunstwerkje bij. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay