pureoriginal_kalkverf_blauw20200819160311.webp

Blue zones voor rust en ontspanning

Momentjes voor jezelf zijn ook in huis super belangrijk. Daarbij heb je rustgevende kleuren op de wanden nodig zodat je echt op adem kunt komen. Maar wat zijn dat dan? En zijn die voor iedereen hetzelfde? Tipje van de sluier: zachte kleurtonen!

Ooit gehoord van Blue Zones? Het zijn vijf plekken op aarde waar mensen gemiddeld honderd jaar worden. En dat in goede gezondheid, zonder medicijnen! Dit heeft te maken met verschillende factoren, maar één ervan is dat de mensen die hier leven weten wanneer ze gas terug moeten nemen. Hun dagelijks leven is ingericht met momenten van rust en ontspanning, zoals een siësta, een meditatie of een moment om te bidden.

Ook als je niet in zo’n blauwe zone woont, kun je het goede ervan een beetje in je leven en huis integreren. Richt een kamer of hoek in huis zo in dat je er een uurtje rustig muziek kunt luisteren, of een yogasessie kunt doen. En de kleur blauw kun je dan letterlijk nemen! Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat zachte blauwtinten een kalmerende uitwerking hebben. 

Je badkamer is een plek bij uitstek om te ontspannen. Dus waarom daar de wanden niet betegelen met marineblauwe metrotegeltjes? Verrassend, chique én kalmerend.

En wist je dat een uurtje kokkerellen -wel slow cooking natuurlijk- ook een moment voor jezelf kan zijn? Lekker in de keuken aan de slag, maar dan in een rustig tempo. Dus ook hier kun je een wand voorzien van bijvoorbeeld zee- of babyblauwe (handgemaakte Marokkaanse) tegels.
Mooi achter je fornuis. Er zijn tevens wasbare muurverven speciaal voor ruimtes als de keuken.

Met behang in een serene lichte blauwtoon en een subtiel patroontje maak je van je slaapkamer een heus relaxoord. Dat wordt extra rustgevend met een bedframe in dezelfde kleur, afgestyled met een sprei en kussentjes in ton-sur-ton blauw. Sweet dreams!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay